Doodrijder Merel De Prins tegengehouden met onverzekerde wagen

Merel De Prins werd in 2015 doodgereden in Vilvoorde door Aytekin.
RV/Photo News Merel De Prins werd in 2015 doodgereden in Vilvoorde door Aytekin.
De 25-jarige Muhammed Aytekin heeft zijn voorwaarden geschonden, waardoor hij mogelijk terug in de gevangenis kan belanden. De doodrijder van Merel De Prins werd op 13 oktober door de politie tegengehouden in Sint-Pieters-Leeuw na vreemd rijgedrag. Aytekin zat in zijn wagen als passagier, maar na controle bleek de wagen niet verzekerd te zijn.

Het parket van Halle-Vilvoorde onderzoekt momenteel de inbreuk van het onverzekerde voertuig op de openbare weg. De strafuitvoeringsrechtbank in Brussel zal beslissen of Aytekin terug naar de cel moet. Aytekin mocht immers geen nieuwe inbreuken plegen. Dat was één van zijn voorwaarden. 

Aytekin reed op 28 oktober 2015 de 12-jarige Merel De Prins dood toen ze van school naar huis fietste. Na de aanrijding ging hij er onmiddellijk vandoor en vluchtte naar Hongarije. Uiteindelijk gaf hij zich op 2 november dan toch aan bij de politie. Intussen was gebleken dat de jongeman nooit een rijbewijs had gehaald, maar wel al achttien keer werd veroordeeld voor rijden zonder rijbewijs en vijf keer voor rijden ondanks een rijverbod. Ook op het moment van het ongeval was hij ontzet uit het recht tot sturen. Bovendien reed hij volgens de verkeersdeskundige 85 kilometer per uur, binnen de bebouwde kom, maakte hij een fout ontwijkingsmanoeuvre en was de BMW niet verzekerd.

De rechter veroordeelde Aytekin in januari 2017 tot een effectieve celstraf van 5 jaar, een boete van 6.000 euro en een levenslang rijverbod. Aytekin zat ongeveer twee jaar van zijn straf uit in de gevangenis. 

De ouders van Merel De Prins schrikken niet van het nieuws. “Wij staan hier niet versteld van”, zegt de moeder. “We hebben altijd al gedacht dat hij opnieuw zou hervallen. Hij zal het nooit leren. Hij kent geen waarden en normen en lacht het gerecht uit.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.