Deliveroo komt naar Zaventem, Grimbergen, Diegem en Vilvoorde

Beeld ter illustratie.
BELGA Beeld ter illustratie.
Deliveroo breidt fors uit in België en wordt actief in 23 nieuwe gemeenten. Daarbij onder meer Zaventem, Grimbergen, Diegem en Vilvoorde. De maaltijdleverancier was voordien al actief in elf steden.

In grote steden als Brussel en Antwerpen doet Deliveroo een beroep op freelancekoeriers, die maaltijden van restaurants naar mensen thuis brengen. In de nieuwe, kleinere steden moeten restaurants zelf de levering verzorgen. Al 285 Belgische restaurants werken op die manier samen met Deliveroo. Het hoopt dat aantal tegen eind dit jaar op te drijven naar 500.

Met het ‘marktplaatsmodel’ gaat Deliveroo de concurrentie aan met het Nederlandse Takeaway.com, al jaren actief in kleinere gemeenten. Ook daar kunnen restaurants hun maaltijden alleen adverteren op de platformen van het e-commercebedrijf. Ze moeten zelf voor koeriers instaan.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Stella Birkenbrau

    Top, maar toch liever die beloofde vestiging van McDo in Sterrebeek hoor, dan zijn m'n hamburgertjes tenminste nog lekker warm en crisp...

  • Stella Birkenbrau

    Eindelijk. Beter nog zou zijn dat die verwachtte MacDo, tot spijt van de zurige opposanten, er komt in Sterrebeek op de site van de voormalige garage aan de Mechelsesteenweg. Dan zijn m'n lekkere hamburgertjes nog krisp, warm en verser bij consumptie...