Dealers krijgen tot 30 maanden cel

Baert Marc
Twee twintigers uit Vilvoorde die zowat anderhalf jaar lang cocaïne en cannabis zouden hebben gedeald, zijn veroordeeld tot celstraffen van 2 jaar en 30 maanden. 

Op 19 mei 2017 wilde de Vilvoordse politie een wagen controleren. Plots scheurde de wagen weg terwijl de inzittenden zakjes cocaïne dumpten. Even verderop lieten ze hun voertuig achter om te voet te vluchten. Eén van hen, B.A., kon nog ingerekend worden en in de struiken naast de weg kon de politie de spullen terugvinden die weggegooid waren: een aantal pakjes cocaïne en een gsm.

Die gsm leverde een schat van informatie op. Hij puilde namelijk uit van de druggerelateerde berichten en bleek toe te behoren aan M.B., een Vilvoordse twintiger die al eerder veroordeeld was omdat hij vrienden valse medische attesten had verkocht waarmee ze konden ontsnappen aan werkstraffen. Ook slaagde de politie erin een twaalftal druggebruikers te ondervragen van wie het nummer in de gsm stond. Verschillende van hen duidden M.B. aan als hun dealer. Op foto’s herkenden ze bovendien niet alleen B.A. als diens kompaan maar ook een derde twintiger, T.B.

Volgens de rechtbank was er tegen die laatste onvoldoende bewijs, zodat hij werd vrijgesproken. M.B. kreeg 2 jaar cel en B.A. 30 maanden cel. B.A. had een vierde man, een dertiger aangeduid als de man die op 19 mei bij hem in de wagen had gezeten, maar volgens de rechtbank was er tegen die dertiger geen enkel bewijs, zodat ook hij werd vrijgesproken.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.