Centrumscholen krijgen infosessies over werfverkeer Grote Markt

De leerlingen krijgen les over de dode hoek tijdens een infosessie.
Lukas De leerlingen krijgen les over de dode hoek tijdens een infosessie.
De grootscheepse werken op de Grote Markt zorgen voor heel wat extra vrachtwagens in de binnenstad. De andere weggebruikers kijken dan ook best uit. Het stadsbestuur heeft samen met de politie infosessies georganiseerd in de verschillende centrumscholen.

"De leerlingen kregen er belangrijke tips over hoe om te gaan met het werfverkeer in de stad", zegt schepen van Mobiliteit Francine De Prins (Groen). "Afvalbeheerder Incovo stelde bovendien een vrachtwagen ter beschikking zodat de kinderen op een actieve wijze konden leren over de dode hoek."

Officieel gestart

De werken aan de ondergrondse parking zijn deze week officieel gestart. De constructie van de ondergrondse parking verloopt in verschillende fases. "In eerste instantie verwijdert de aannemer de reeds uitgegraven kasseien en bomen en krijgt de werfzone vorm", legt schepen van Openbare Werken Katrien Vaes (Open Vld) uit. "Daarna starten we met de constructie van de parkingwand. Wanneer die klaar is, wordt de grondwaterspiegel binnen de wand verlaagd en kunnen we - als alles volgens planning verloopt - eind maart starten met de effectieve graafwerken."


Hoewel de werkzaamheden aan de Grote Markt met vertraging starten, heeft het volledige project niet 'on hold' gestaan. "Integendeel zelfs. De voorbereidende werken zijn allemaal achter de rug en ook het participatieproces rond het voorontwerp van de nieuwe Grote Markt was een groot succes. Op basis van de feedback van de Vilvoordenaar is het definitief ontwerp intussen afgewerkt", aldus burgemeester Bonte. "Als vanaf nu alles volgens planning blijft lopen, starten we met de herinrichting van de bovenbouw later dit najaar. De nieuwe Grote Markt zal dan in het najaar van 2018 afgewerkt zijn." (DBS)