Carrasco ontbreekt op eigen streetsoccertornooi, maar burgemeester Bonte toont zijn voetbalkunstjes

De voorrondes van het nieuwe streetsoccertornooi op de Asiat-site zijn zaterdag gespeeld. Rode Duivel Yannick Carrasco, die zijn naam aan het evenement verleende, was niet van de partij. 

Het tornooi past in de grote opening van de ‘Zomer van Asiat’. Op de site van de voormalige legerkazerne worden een hele zomer lang tal van activiteiten gehouden. Het streetsoccerevenement werd georganiseerd door de stad Vilvoorde, ZVC Vilvoorde, de vereniging YC 5 én Yannick Carrasco zelf.

Carrasco kampte de voorbije weken met heel wat problemen bij zijn Chinese club Dalian Yifang.  Na een gemiste match en een blijvende negatieve houding was de maat vol voor het bestuur. Hij kreeg een boete, was niet meer welkom op het trainingscomplex en kreeg drie dagen de tijd om zich te excuseren.

Al op voorhand leek de kans dan ook miniem dat de beste voetballer van Vilvoorde aanwezig zou zijn en die vrees werd bewaarheid. Het talrijk aanwezige publiek zag wel burgemeester Hans Bonte en schepen voor Jeugd, Sport en Cultuur Moad El Boudaati het opnemen tegen vrienden van Carrasco. Daarna vonden de voorrondes van het tornooi plaats.  Zondag nemen de overgebleven ploegen het tegen elkaar op in de kwartfinales, halve finales en finale. Zowel de vele spelers - 50 ploegen - als hun supporters genoten ten volle van het tornooi. 

Ondertussen klaarde duizenden kilometers verderop ook voor Carrasco de hemel op. Nadat hij zijn excuses had aangeboden, stond hij onverwacht in de basis bij zijn club. Hij bedankte met een doelpunt en hielp zijn ploeg zo aan een 1-3-zege. 

Burgemeester Bonte heeft duidelijk het beste van zichzelf gegeven tegen de vrienden van Yannick Carrasco.
Dieter Nijs Burgemeester Bonte heeft duidelijk het beste van zichzelf gegeven tegen de vrienden van Yannick Carrasco.
De zomer van Asiat schepen en burgemeester spelen tegen de vrienden van Yannick Carrasco
Dieter Nijs De zomer van Asiat schepen en burgemeester spelen tegen de vrienden van Yannick Carrasco
De zomer van Asiat
Dieter Nijs De zomer van Asiat
De zomer van Asiat
Dieter Nijs De zomer van Asiat
De zomer van Asiat
Dieter Nijs De zomer van Asiat
De zomer van Asiat
Dieter Nijs De zomer van AsiatReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.