Carnavalsweek komt eraan

Carnaval Vilvoorde belooft ook dit jaar één groot feest te worden. Op zaterdag 10 februari om 16 uur wordt de carnavalskermis officieel geopend door een delegatie van het college van burgemeester en schepenen. De rondleiding start in café De Club in de Toekomststraat 68.

Op dinsdag 13 februari om 19.33 uur trekt dan de carnavalsstoet door de stad. Van 16 tot 19.30 uur kunnen kinderen zich ter voorbereiding van de stoet laten schminken door kindergrimeurs in een tentje aan de kermis. Naast de Vilvoordse groepen nemen ook groepen uit heel Vlaanderen en een aantal prinsendelegaties deel aan de stoet. "Voor de 2e keer op rij gaat de stoet 's avonds uit en dit jaar zijn er wel 30 groepen die deelnemen! Bovendien gaat de stoet over een nieuw en wat langer parcours, dus dat ziet er veelbelovend uit", zegt cultuurschepen Johan Serkeyn (sp.a).

Paardenkoppenworp

Opdat de carnavalsstoet langs de kermis kan gaan, zal het parcours er als volgt uitzien: Mechelsesteenweg - Rooseveltlaan - Nowélei - Leuvensestraat - Campionlei - Rooseveltlaan. De stoet wordt ontbonden ter hoogte van de school Virgo+. Daar zal ook het podium staan waar de carnavalsgroepen zich presenteren voor de jury. Na de stoet vindt de paardenkoppenworp plaats aan dit podium. De 12e beertjesworp vindt plaats op woensdag 14 februari om 16.30 uur aan het podium op de Rooseveltlaan. (DBS)