Cannabisplantage ontdekt op zolder woning in Houtem

EPA
In de woning van een oudere vrouw en haar medebewoner in Vilvoorde heeft de politie een cannabisplantage ontdekt. Die werd er geïnstalleerd door een Nederlandse drugsbende. Dat bevestigt het parket van Halle-Vilvoorde vandaag.

De lokale politie van Vilvoorde heeft begin deze maand een cannabisplantage van zo’n 200 planten kunnen oprollen in deelgemeente Houtem. Een Nederlandse drugsbende kon de bewoners overtuigen om hun woning om te vormen tot een wietkwekerij. Het parket van Halle-Vilvoorde is een onderzoek gestart.

De politie ontdekte de plantage op 6 januari op de zolder van de woning. De plantage bestond uit maar liefst 200 plantjes. Het duo, dat met financiële problemen te kampen had, liet zich door een Nederlandse drugsbende overtuigen om van de woning een wietkwekerij te maken. “Het duo werd opgepakt, maar is ondertussen alweer vrijgelaten”, zegt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde. Die laatste onderzoekt de zaak momenteel nog. Mogelijk werden de twee verraden door een concurrerende Nederlandse drugsbende. 

In de woning staat momenteel nog een airco-installatie die gebruikt werd voor de plantage. Maar deze zou onbruikbaar gemaakt zijn in afwachting van definitieve verwijdering door de politie.