Burgemeester Hans Bonte: “Ringtrambus moet aansluiten op Brussels openbaar vervoer”

Beeld ter illustratie.
RV Beeld ter illustratie.
Vilvoorde eist dat de ringtrambus, die De Lijn in de toekomst inlegt tussen de Heizel en de luchthaven van Zaventem, ‘s avonds en in het weekend rijdt tot zolang er Brussels openbaar vervoer arriveert aan de Heizel.

“Tot dusver zegt men dat de ringtrambus de uren zal overnemen van lijn 820. Dat betekent dat de laatste bus op weekdagen al om 21 uur uitrijdt. In het weekend rijdt die nog minder frequent”, zegt burgemeester Hans Bonte (sp.a).

“Als Vlaanderen miljoenen investeert om de komst van deze trambus mogelijk te maken - in Vilvoorde alleen al gaat het om 40 miljoen euro - lijkt het mij evident dat men dit maximaal laat renderen en de rijtijden doet aansluiten bij deze van de Brusselse metro en tram aan de Heizel”, benadrukt Bonte. “Het kan niet dat men half Vilvoorde omploegt en vervolgens de inwoners ‘s avonds laat de mogelijkheid ontzegt om met het openbaar vervoer vanuit Brussel thuis te geraken.”

Deze eis staat in het advies dat Vilvoorde woensdag uitbrengt over de aangevraagde omgevingsvergunning inzake de doortocht van de ringtrambus door Vilvoorde. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.