Bonte verdwijnt na bijna 25 jaar uit Federaal Parlement

Vilvoords burgemeester Hans Bonte, die samen met zijn Leuvense collega Mohamed Ridouani op een lijstduwersplaats stond op de sp.a-Kamerlijst, kijkt met de nodige verbazing naar de verkiezingsresultaten. 

“Die overwinning van Vlaams Belang was voorspelbaar, maar de omvang had niemand zien aankomen. Ook de nederlaag van N-VA was groter dan voorspeld. Tegelijk krijgen ook de partijen die met hen geregeerd hebben, met name CD&V en Open Vld, serieuze ‘kloppen’”, zegt Bonte. “Ook mijn eigen partij kon echter niet overtuigen als alternatief voor de afgestrafte regering. Het was afwachten of we onze twee zetels in Vlaams-Brabant gingen kunnen behouden, maar dat is dus jammer genoeg niet het geval.”

Bonte liet eerder meermaals verstaan dat hij zich niets zou aantrekken van het cumulverbod van zijn partij als hij vanop zijn ‘onmogelijke plek’ toch zou verkozen worden. Maar een stunt van Bonte kwam er dus niet. Hij verdwijnt na bijna 25 jaar tot zijn grote spijt uit het parlement.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bill Van Mechelen

    Spijtig want celen hadden hem liever uit Vilvoorde zien vertrekken.