Bevrijdingskolonne houdt op 5 september halt in Zennestad

Ook de bevrijding van Vilvoorde wordt 75 jaar later uitgebreid gevierd.
rv Ook de bevrijding van Vilvoorde wordt 75 jaar later uitgebreid gevierd.
De bevrijdingskolonne komt op 5 september ook door Vilvoorde. Om 10 uur komen de voertuigen aan en houden gedurende één uur een korte stop op de N1 Hendrik I-lei en de Jean-Baptiste Nowélei tussen de Jan Blockxstraat en het Heldenplein.

Tussen 8 mei 2019 en 8 mei 2020 wordt de bevrijding van België en het einde van de Tweede Wereldoorlog officieel herdacht. Het vieren van de herwonnen vrijheid is een centrale focus evenals het doorgeven van herinneringen van zij die de oorlog meegemaakt hebben aan zij die veel later geboren zijn, als leidraad voor de toekomst.

Alle bestuursniveaus werken samen aan een herdenkingsprogramma, gecoördineerd door het War Heritage Institute. Samen zorgen ze ervoor de dag gebeurtenissen van 75 jaar geleden nooit vergeten worden.

Tussen 31 augustus en 13 september zal de ‘Bevrijdingscolonne Noord’ van Mons naar Leopoldsburg trekken. Een unieke evocatie met een 70-tal zowel historische als moderne voertuigen van de Landcomponent van Defensie.

Op donderdag 5 september verplaatst de colonne van 700 meter lang zich van Brussel naar Breendonk en zal kort halt houden in Vilvoorde. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.