Bekend reclamebureau Happiness huist in 64 oude containers

Het Happiness-gebouw bestaat uit zestig containers en vormt een culturele en architecturale bezienswaardigheid.
Foto Lukas Het Happiness-gebouw bestaat uit zestig containers en vormt een culturele en architecturale bezienswaardigheid.
Na 10 jaar in Brussel is het bekende reclamebureau Happiness neergestreken naast het kanaal in Vilvoorde. Het gebouw vormt een architecturale en culturele bezienswaardigheid pal in het nieuwe stadsdeel Watersite aan de Steenkaai. Het gaat namelijk om een oude school, bestaande uit 64 state-of-the-art containers.

Met Happiness breidt de creatieve mediagemeenschap in de Zennestad opnieuw uit naast onder meer Woestijnvis, de Kruitfabriek, Videohouse en tal van productiehuizen.


Een oude school, bestaande uit 64 containers, werd geïnstalleerd als nieuwe hoofdzetel van het internationale agentschap. "Het gerenommeerde architectenbureau Cuypers & Q verbouwde het geheel tot een eigentijds en duurzame thuishaven voor meer dan 50 werknemers", zegt CEO Karen Corrigan. "Het raam- en deurwerk aan de binnenkant werd verzorgd door Jason van der Woude, een hedendaagse kunstenaar die werkt met recuperatiemateriaal. De awards die het bureau ooit won, werden dan weer 'geupcycled' tot kapstokken."

Woon- en werkstad

Burgemeester Hans Bonte verwelkomt het bureau. "Dat creatieve bedrijven en mediabedrijven Vilvoorde als thuisbasis blijven kiezen, is een logisch gevolg van onze troeven inzake bereikbaarheid, mobiliteit en de ondersteuning van onze stad. Gelijktijdig draagt Happiness bij aan de concrete mix van Vilvoorde als woon- en werkstad langs het water."


Happiness werkt vandaag in Europa en Zuidoost- Azië onder andere voor klanten als Beiersdorf, Toyota, Pimkie, Record Bank, 2dehands.be, Stichting Tegen Kanker, Ouders van Verongelukte Kinderen, DVV en de Belgische Rett Syndroom Vereniging. (DBS)