Baskettende Vedetten halen 15.000 euro op voor het goede doel

Vilvoordse vedetten spelen voor goede doelen.
Marc Baert Vilvoordse vedetten spelen voor goede doelen.
Dit was het dan, hét event waar zowel spelers als toeschouwers zo naar hebben toegeleefd. De wedstrijd tussen de Vilvoordse vedetten is achter de rug. De gelegenheidsploegen namen het in een basketbalwedstrijd tegen elkaar op en zamelde daarmee geld in voor vier goede doelen. De eindstand? 45-42 voor de ‘Mighty ducks’, al is iedereen winnaar aan het einde van deze memorabele avond. 

Het initiatief van kapper Sven Corbeel en kok Pieter Jacobs leverde een onvergetelijke avond op voor Vilvoorde. 25 mannen en 2 vrouwen gooiden alles in de strijd voor hun ploeg en voor de supporters. Die supporters telden volgens de kaartenverkoop 1.250 koppen. Samen met het sponsorgeld van 50 sponsors haalden ze zo'n 15.000 euro binnen. Het geld zal gelijk verdeeld worden onder de vier goede doelen die ze hebben uitgekozen, namelijk ‘t Vosje (een ominisportclub voor personen met een verstandelijke beperking), zorgaanbieder Homevil, de jeugdwerking van Bavi en het Sinterklaascomité. 

Sergio krijgt attentie van Mighty Ducks
Luc Verhoeven Sergio krijgt attentie van Mighty Ducks

Mascottes en cheerleaders

Zaterdagavond konden de baskettende mannen en vrouwen hun kuiten voor de laatste keer insmeren. Iedereen was klaar voor de basketbalmatch van het jaar. De deuren moesten zelfs drie kwartier vroeger open door de vroege toestroom aan supporters. Eens iedereen binnen was, zat de sfeer meteen goed. Ze strikten Sergio Quisquater om de ploegen voor te stellen en ze voorzagen twee levende mascottes en cheerleaders. Zo kwamen de dansers van ‘t vosje vooraf dansen en vulde Rheaction de verschillende breaks op met korte dansen van Hip hop tot modern en sportaërobics. En dan moest er natuurlijk nog gespeeld worden. Radio Moetoen zorgde voor de opzwepende muziek tijdens de match en wat elegante - en minder elegante - slides later, gingen de ‘Mighty ducks’ met de overwinning aan de haal.

Vilvoordse vedetten spelen voor goede doelen.
Marc Baert Vilvoordse vedetten spelen voor goede doelen.

Het resultaat was een avond van samenhorigheid. Iedereen applaudisseerde voor beide ploegen. Bij de ploegen zelf was zeker sprake van gezonde motivatie, rivaliteit was uit den boze. Handelaars, verenigingen, politici, ronduit iedereen droeg zijn steentje bij door sponsoring of aanwezigheid. “Het is wel 15 jaar geleden dat ‘den Bavi’ nog zo vol zat!”, klinkt het bij velen.

Vilvoordse vedetten in actie.
Marc Baert Vilvoordse vedetten in actie.
Vilvoordse vedetten spelen voor goede doelen.
Marc Baert Vilvoordse vedetten spelen voor goede doelen.

De eindstand was miniem verschillend en de oranje ploeg kon de beker mee naar huis nemen, maar toch was iedereen een beetje winnaar. En zo klinkt het ook in het lied dat Jan De Neu componeerde terwijl hij buiten strijd was door blessure. “Ik ben graag met muziek bezig en had er nu toch twee weken de tijd voor”, vertelt hij enthousiast. Het lied is hieronder te beluisteren.

Wie zat bij wie?

Ploeg oranje - ‘The Mighty ducks’ onderleiding van Alan Tasker: 2 Thierry Van Moer4 Guy Steylemans, 6 Miki ‘Mickey’ Pieders, 8 Pieter Jacobs, 10 Jan De Meue, 12 Alain Poot, 14 Joris Willems, 16 Séverine Dargent, 18 Tom Heyvaert, 20 Lars Verhaeren, 22 Gregg Branders (Hottat), 24 Jean-Pierre (JP) ‘Pie’ Goyvaerts, 26 Stephane ‘Spidi’ Brandelet, 28 Koen Petitjean, 30 Sven ‘Hix Tril’ Mariën.

Ploeg zwart - ‘The Black Panthers’ met coach Luc Verryken, 1 Emilio Gonzales, 3 Viktor ‘Vic’ Leyers, 5 Hans Bonte, 7 Denis Lammes, 9 Diederik Fouquaet, 11 Sven Corbeel, 13 Soussi Moesty, 15 Christian ‘Maeske’ Maes, 17 Mike De Sutter, 19 Alain Plouvier, 21 Jo De Ro, 23 Glen Leyers, 25 Katleen ‘Tevalski’ Teval, 27 Jens Leen/

RefereesPhilippe Smetcoren, Jordi D’Oosterlinck en Jan Schoevaerts.

Vilvoordse vedetten - Robin Ramakers, Walter Vander Elst en Geert Bruynseels.
Marc Baert Vilvoordse vedetten - Robin Ramakers, Walter Vander Elst en Geert Bruynseels.

Aan de tafel zaten Geert Bruynseels, Walter Vander Elst en Robin Ramakers.

Vilvoordse vedetten in volle actie.
Marc Baert Vilvoordse vedetten in volle actie.
Vilvoordse vedetten hier op de bank.
Marc Baert Vilvoordse vedetten hier op de bank.
Presentatie door Sergio Quisquater
Luc Verhoeven Presentatie door Sergio Quisquater
Vilvoordse vedetten spelen voor goede doelen.
Marc Baert Vilvoordse vedetten spelen voor goede doelen.
Fiona en Noemí supporteren voor de ‘black panters’: "Wij supporteren voor de zwarte ploeg. Die oudere man doet dat keigoed! Wauw!", klinkt het over oudste speler Vic met zijn 80 lentes.
Marc Baert Fiona en Noemí supporteren voor de ‘black panters’: "Wij supporteren voor de zwarte ploeg. Die oudere man doet dat keigoed! Wauw!", klinkt het over oudste speler Vic met zijn 80 lentes.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.