Balanceren op 30 cm smal fietspad

Een fietser maakt gebruik van het pad(je) langs de Schaarbeeklei, net naast de drukke baan zelf.
Foto Lukas Een fietser maakt gebruik van het pad(je) langs de Schaarbeeklei, net naast de drukke baan zelf.
Fietsers die de Schaarbeeklei richting Brussel nemen, hebben het niet onder de markt. De weg start nog met een deftig fietspad, maar die pret eindigt al snel.

Aan de rotonde bij het Heldenplein heb je een mooi, breed fietspad, dat bovendien ook nog eens opvallend rood gekleurd is. Maar even verderop moet de fietser het al stellen met een reeks stippellijntjes die een pad van zo'n dertig centimeter breed aangeven. En dat terwijl het (zware) verkeer voorbijraast. De maximumsnelheid bedraagt er immers 70 kilometer per uur, en daar houden heel wat bestuurders zich niet aan.

Wachten

"Dit is allesbehalve uitnodigend voor fietsers", zegt Vilvoords schepen Jo De Ro. "Wij dringen bij het Agentschap Wegen en Verkeer al langer aan op een ingreep. Daar krijgen we steevast te horen dat dit mee opgenomen wordt in de voorziene heraanleg van de Schaarbeeklei. Er wordt blijkbaar gewacht op de voltooiing van de nieuwe wijk 4 Fonteinen en de plannen voor de oude Renaultfabriek. Maar voor ons moeten ze daar zeker niet op wachten." (DBS)