Amper problemen in stembureaus kanton Vilvoorde: “Vlotste verkiezingen in tijden”

Kiezers schuiven aan in het stembureau in basisschool Kinderkoppen.
Dimitri Berlanger Kiezers schuiven aan in het stembureau in basisschool Kinderkoppen.
Volgens vrederechter Gilbert Putteman zijn deze verkiezingen één van de vlotste in tijden. In zijn kanton Vilvoorde (Vilvoorde, Machelen, Zemst, Kampenhout) waren er nauwelijks problemen in de ruim 70 kiesbureaus.

“Er waren wel een aantal effectieve bijzitters niet komen opdagen maar dat konden we perfect opvangen omdat we zoveel mensen hebben opgeroepen”, vertelt Putteman. “Op veel plaatsen konden de reserves gewoon naar huis. Ik denk toch ook dat de verwittiging van het parket zijn effect gehad heeft. Vooral omdat de substituut ook nog eens expliciet heeft verklaard op  televisie dat onwettige afwezigheden beboet en vervolgd worden.”

Volgens Putteman werd ook een kiezer door een voorzitter naar huis gestuurd omwille van een ‘taalprobleem’. “Maar de details van het verhaal ken ik niet.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.