Agressieveling moet van rechter cursus volgen

Het Brussels justitiepaleis.
Baert Marc Het Brussels justitiepaleis.
Een twintiger uit Vilvoorde is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel voor twee feiten van partnergeweld en een vechtpartij met de ex van zijn vriendin. Ook moet hij een cursus agressiebeheersing volgen.

Op 3 april 2017 kwam het tot een stevige vechtpartij voor het appartement van de ex van S.D. De man kwam hun gemeenschappelijk kind ophalen, maar wilde ook de nieuwe vriend van zijn ex een lesje leren. Hij had immers gehoord dat die zich al meermaals agressief had gedragen tegenover zijn ex. Uiteindelijk gingen de twee voor het appartement tot bloedens toe op de vuist. Om deze reden werd voor S.D. een celstraf van 2 maanden met uitstel gevorderd. De rechter vond een opschorting echter al voldoende. Zijn rivaal J.V. kreeg 6 maanden met probatie-uitstel. De vermoedens van S.D. bleken immers correct. V. had zich minstens twee keer vergrepen aan zijn vriendin. Als probatievoorwaarde legde de rechter op dat de man een cursus agressiebeheersing moet volgen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.