Aardebergstraat permanent ‘geknipt’

De Aardebergstraat werd een zestal jaar geleden al eens afgesloten om het sluipverkeer te weren. Daarna werd ze toch terug opengesteld.
Archieffoto Lukas De Aardebergstraat werd een zestal jaar geleden al eens afgesloten om het sluipverkeer te weren. Daarna werd ze toch terug opengesteld.
De Aardebergstraat wordt vanaf eind volgende maand definitief doodlopend.

In de smalle straat zijn de afgelopen maanden rioleringswerken uitgevoerd door Aquafin. Het college van burgemeester en schepenen besliste nu om voortaan enkel nog plaatselijk verkeer toe te laten en het sluipverkeer richting Brussel te weren. Vanaf het einde van de werken – voorzien eind februari behoudens weerverlet – is de Aardebergstraat dan ook permanent ‘geknipt’.

De paaltjes tussen het voetpad en de middenberm op de gemeentegrens met Brussel blijven staan. Voetgangers en fietsers kunnen de straat steeds geheel doorkruisen. Bewoners mogen hun auto de straat nog wel in- en uitrijden.

Andere automobilisten kunnen gebruik maken van de Indringingsweg en de de Tyraslaan om richting Brussel te rijden. Deze straten zijn namelijk voorzien op dit verkeer.

“We sluiten weer een straat aan op het rioleringsnet, wat goed is voor de groene omgeving”, zegt schepen voor Mobiliteit Barbara de Bakker (Groen). “Tegelijkertijd bestrijdt de stad het sluipverkeer dat de files op de Ring wil vermijden via de Romeinsesteenweg en de Streekbaan. We kiezen resoluut voor de zwakke weggebruikers en de bewoners van de Aardebergstraat.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.