94 procent van kinderen krijgt school van eerste keuze toegewezen

Foto Lukas
Van de 517 aanmeldingen in een Vilvoordse kleuter- en basisschool hebben 486 kinderen (94 procent) hun school van eerste keuze toegewezen gekregen. Voor twintig kinderen (3,9 procent) werd het de school van tweede keuze en voor vijf kinderen (1 procent) de school van derde keuze. Zes kinderen kregen voorlopig geen school toegewezen.

“Dat was veelal het gevolg dat de ouders maar één of maximaal drie voorkeurscholen hadden aangeduid”, zegt onderwijsschepen Jo De Ro (Open Vld). “Ondanks dat deze kinderen niet in hun school van voorkeur terecht kunnen, kunnen ze wel nog een plaatsje vinden in Vilvoorde. Op dit moment zijn er nog 59 vrije plaatsen voor het geboortejaar 2017 en dit in alle netten en in bijna alle verschillende wijken van Vilvoorde. Alleen in Peutie is er geen plaats meer.

Ouders die een positieve aanmelding gekregen hebben, moeten zich daadwerkelijk gaan inschrijven in de hun toegewezen school en dit tussen 6 en 24 mei. Vanaf 28 mei starten de vrije inschrijvingen voor kinderen die nu niet aan de aanmeldingsperiode hebben meegedaan of voor de kinderen die geen plaatsje hebben toegewezen gekregen in deze aanmeldingsronde.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.