156 leerlingen nog niet zeker van schoolbank volgend schooljaar

Belga
Voor de ouders van 156 kinderen in en rond Machelen, Vilvoorde en Grimbergen is het nog enkele weken bang afwachten of ze wel een plaats voor hun oogappels in één van de secundaire scholen kunnen bemachtigen. 828 ouders zijn wel al zeker dat hun kinderen volgend schooljaar op een schoolbank in Vilvoorde, Machelen of Grimbergen terecht kan.

Om kampeertoestanden te vermijden en de plaatsen op een objectief neutrale manier toe te wijzen waarbij elke leerling evenveel kans maakt, besloten de leden van het Lokaal Overlegplatform Grimbergen, Machelen en Vilvoorde om dit jaar voor het eerst met een digitale aanmelding te werken voor het secundair onderwijs. In totaal meldden 974 kinderen zich aan, terwijl er slechts 893 vrije plaatsen waren. Uiteindelijk kregen 828 kinderen een plaats toegewezen in een school die de ouders opgegeven hadden. Daarmee is 84 procent zeker van een schoolbank volgend schooljaar. 16 procent - of 156 kinderen – kreeg nog geen school toegewezen. Zij krijgen de raad het dossier met nummer(s) op de wachtlijst(en) op te volgen via de website www.naarschoolinregiovilvoorde.be.

Hoeveel vrije plaatsen er exact na de inschrijvingen nog zijn, zal ten laatste op 27 mei via www.naarschoolinregiovilvoorde.be worden meegedeeld. Wie dan nog wilt inschrijven in een school, kan vanaf 28 mei om 8 uur rechtstreeks naar de school gaan om de inschrijving te realiseren.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Elke Sanders

    Beste heer De Ro, Op 14 februari staat u te blinken in de krant om de aanmeldingsprocedure te verdedigen. Vandaag merk ik u niet op en verschuilt u zich achter het LOP. U weet zelf wel dat u deze aanmeldprocedure heeft doorgedrukt. Voert u nu campagne als onderwijsdeskundige op de kap van 974 kinderen en zijn er 156 kinderen slachtoffer van dit haantjesgedrag? Ik ben ontgoocheld.

  • Ben De Blocq

    Dank u wel Jo, door u systeem heb u de deur nog meer open gezet voor kinderen die niet van Vilvoorde zijn, Kinderen uit Brussel of Mechelen kunnen zich nu gemakkelijker aanmelden vanuit hun luie stoel.Hierdoor kan ik nu op zoek gaan naar een school met vrije plaatsen waar ze moderne aanbieden. Voort staat er ook dat ze iedereen gelijke kansen willen geven, waarom zijn er dan nog indicator leerlingen die voorrang krijgen.