"Bibberen in sporthal"

VERWARMINGSINSTALLATIE LAAT HET AL WEKEN AFWETEN

Voorzitter van BAVI Jan Eyndels klaagt over de veel te koude sporthal.
Foto Lukas Voorzitter van BAVI Jan Eyndels klaagt over de veel te koude sporthal.
Na de ellende met de vloer is er weer een probleem in de stedelijke sporthal op het Slachthuisplein. Al verschillende weken is de verwarming er defect. "Toeschouwers zitten tijdens onze matchen te bibberen bij 10 à 12 graden en ook voor de sporters zelf is het allesbehalve aangenaam", klaagt voorzitter Jan Eyndels van basketclub BAVI.

De winterprik duurt best niet al te lang meer voor de gebruikers van de stedelijke sporthal. De voorbije maand was het al koukleumen voor spelers, begeleiders en supporters van basketbalclub BAVI dat in de sporthal zijn thuisbasis heeft. Ook verschillende scholen en andere verenigingen maken gebruik van de sporthal. Al zowat een maand weigert de verwarming hardnekkig dienst en dat is geen meevaller in deze koude periode. Nog maar recent waren er grote problemen in de sporthal omdat de parketvloer naar omhoog kwam. "Nu dat is opgelost, zitten we hier mee", zucht voorzitter Jan Eyndels.


Eyndels begrijpt ook niet dat een en ander zo lang moet duren. "Wij krijgen de indruk dat men van deze zaak niet echt een prioriteit maakt waardoor supporters en begeleiders letterlijk in de kou blijven staan. Bij momenten blaast de 'verwarming' zelfs ijskoude lucht in de zaal zodat de gevoelstemperatuur lager ligt dan buiten. Niet te verwonderen dus dat een aantal supporters heeft laten weten dat zij het beu zijn om te bevriezen in de sporthal. Ik heb ook gehoord dat er een paar scholen hebben afgebeld omdat zij de turnles in die omstandigheden niet zagen zitten."


Ook de scheidsrechters krijgen het zelfs al op hun heupen zo blijkt. "Zij hebben een verslag opgesteld ten laste van de club omdat hun vestiaire ijskoud was evenals het water van de douches... Wij verontschuldigen ons alvast bij de begeleiders en supporters en hopen samen met hen dat er eindelijk nog eens warme lucht uit de blazers zal waaien. Zaterdag spelen wij thuis tegen Houthalen. We hopen echt dat er tegen dan een oplossing uit de bus komt zodat de mensen toch in enigszins comfortabele omstandigehden naar de match kunnen kijken."

Bijna verholpen?

Volgens burgemeester Hans Bonte (Sp.a) is er wel degelijk beterschap op komst. "Het is waar dat er een aantal kleine mankementen zijn geweest maar die zouden nu moeten verholpen zijn", legt hij uit. "Op tweede kerstdag is er een groot onderhoud geweest van de installatie. Maandag is een en ander gecheckt maar de temperatuur bedroeg altijd maar 13 graden. De onderhoudsfirma zal dus nog eens gecontacteerd worden. Op zeer korte termijn zullen de toeschouwers dan ook terug in de warmte zitten."