Pat Krimson draait vrijdagavond
Volledig scherm
Pat Krimson draait vrijdagavond © VTM

Vijftiende editie van Bezemrock wordt éénmalig een driedaagse, komst van een achttal kermisattracties zorgt voor iets extra

BESELAREIn Beselare vindt komend weekend tussen sporthal De Hekseketel en GC De Leege Platse de vijftiende editie van Bezemrock plaats. Het wordt voor de eerste keer een driedaagse. Zondag is de toegang gratis. De komst van een achttal kermisattracties zorgt voor iets extra.

  1. Middeleeuwen herleven op Westrozebeeks dorpsplein
    Westrozebeke

    Middeleeu­wen herleven op Westroze­beeks dorpsplein

    Ridders en jonkvrouwen aan de macht dit weekend in Westrozebeke. De Stadense deelgemeente herdenkt dit jaar de Slag bij Westrozebeke die 640 jaar terug werd uitgevochten aan de voet van de Goudberg. Startschot voor het uitgebreide herdenkingsprogramma is dit weekend een middeleeuws belevingsweekend dat zaterdag direct op vrij veel aandacht kon rekenen. Kinderen dosten zich thematisch uit en stapten op een middeleeuwse paardenmolen die tegelijkertijd een steekspel was, terwijl hun ouders genoten van een toneel over hekserij. Ook leren boogschieten, een poging doen om een munt te slaan of genieten van een varkentje aan het spit terwijl Compagnie Gallimaufry middeleeuwse muziek liet horen, behoorden tot de mogelijkheden.