Vier maanden cel erbij voor heroïnebezit in gevangenis

Stijn C. (36) uit Leuven is veroordeeld tot vier maanden cel voor heroïnebezit in de gevangenis. Na de wandeling in Leuven Centraal in december vorig jaar werd bij C. een zwart geblakerd stuk aluminiumfolie aangetroffen. Restanten op de folie testten positief op heroïne.

De beklaagde verklaarde de heroïne per toeval te hebben gevonden aan een fitnesstoestel tijdens de wandeling. Hij zou het vervolgens hebben gebruikt. Tijdens de zitting verklaarde zijn advocaat echter dat de drugs hem werden bezorgd door zijn toenmalige vriendin.

De dertiger is niet aan zijn proefstuk toe. In 2008 werd hij voor het hof van assisen in Brugge nog veroordeeld tot 20 jaar cel voor doodslag. Hij bracht in 2005 in Kortrijk een vriend om het leven met 20 messteken. C. was toen ook onder invloed van drugs. Begin dit jaar kreeg hij nog vier jaar cel voor de Leuvense correctionele rechtbank. Hij was amper een jaar op vrije voeten toen hij in september vorig jaar een buurtwinkel in Boutersem overviel met zijn 30-jarige liefdeskompaan. De buit bedroeg amper 250 euro. Een week eerder ging hij bij Fnac nog aan de haal met cd's ter waarde van 83 euro. Voor het heroïnebezit nu krijgt hij naast de celstraf van vier maanden ook nog een boete van 6.000 euro, voor 4.200 euro met uitstel. Stijn C. zit momenteel in de gevangenis in Ruiselede. (KAR)