Vier jonge tienerpooiers riskeren tot 7 jaar cel

De aanklager in Antwerpen heeft 7 jaar cel geëist tegen vier jonge tienerpooiers. Ze zouden een meisje van 17 in de prostitutie hebben gedwongen.

Het slachtoffer werd op 7 oktober vorig jaar als vermist opgegeven. Een kleine week later werd ze teruggevonden. Het tienermeisje vertelde dat ze door drie jongens was opgepikt aan de Franklin Rooseveltplaats. Midden in de nacht werd ze wakker in een studio aan de Brederodetsraat. Volgens haar hadden ze drugs in haar drankje gedaan

Sekssites

Er werden foto's gemaakt en op sekssites geplaatst. Drie daders reden de volgende dag met haar naar een afspraak met een man in een computerspeciaalzaak in Turnhout. Uit het verdere onderzoek bleek dat er sprake is van 8 klanten. Aanvankelijk had ze ook verteld dat ze door haar loverboys verkracht was, maar daar werden geen bewijzen voor gevonden. Uiteindelijk kon het meisje zelf ontsnappen.

Aangekleed in bed

De politie viel in januari binnen in de flat in de Brederodestraat. Daar werden twee tienermeisjes, aangekleed in een bed, aangetroffen. Het duo dat gevlucht was uit een West-Vlaamse instelling, komt voor in verschillende dossiers rond loverboys.

Volgens de aanklager had Abdelhamid E.Y. (19) de touwtjes in handen. Elias F. (19) contacteerde de klanten, het nummer van Redha H. (19) werd gebruikt voor advertenties en Marwan A. (20) uit Meerhout was de chauffeur met dienst.

Elias F. geeft toe dat hij zich heeft laten meeslepen in het verhaal van E.Y. De drie anderen ontkennen hun betrokkenheid.

De uitspraak volgt op 21 september. (KAV)