Het 29ste Bataljon Logistiek voerde enkele demonstraties uit om aan te tonen wat hun manschappen juist doen tijdens missies
Volledig scherm
Het 29ste Bataljon Logistiek voerde enkele demonstraties uit om aan te tonen wat hun manschappen juist doen tijdens missies © RV

VIDEO. 29ste Bataljon Logistiek geeft enkele demo’s over z’n werking: “Iedere opdracht is uniek en nooit een copy-paste van een voorgaande”

GrobbendonkIn Kwartier ‘Den Troon’, gelegen naast het Albertkanaal in Grobbendonk, zette Defensie dinsdag haar ondersteunende diensten in de kijker. Zowel de medische als de logistieke elementen die afgeleverd worden bij allerlei missies door het 29ste Bataljon Logistiek kregen de aandacht. Nadat Kolonel Katrien D’Hert, chef Logistiek van de landcomponent een uiteenzetting bracht over het reilen en zeilen binnen de Grobbendonkse eenheid, werden enkele demo’s opgevoerd door medewerkers van het leger.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. Gratis parking, de kerstman op bezoek en klanten die tot 1.000 euro kunnen winnen... Handelaars Halle trekken alle registers open voor eindejaarsshopping
  Halle

  Gratis parking, de kerstman op bezoek en klanten die tot 1.000 euro kunnen winnen... Handelaars Halle trekken alle registers open voor eindejaars­shop­ping

  Gratis parking is niet de enige publiekslokker om klanten tijdens de eindejaarsperiode naar de winkels in Halle te krijgen. Zo wordt er nog een gulle eindejaarsactie georganiseerd, komt de kerstman op bezoek en staan er liefst 450 kerstbomen in het straatbeeld om wat extra sfeer te creëren. En dan moet de kerstverlichting nog opgehangen worden.
 2. Vader van overleden brandweerman ontgoocheld dat zaak niet voor de rechtbank komt: “Het verlies van Benni is de zwaarste straf, nu wil ik enkel nog gerechtigheid”
  PREMIUM
  Beringen

  Vader van overleden brandweer­man ontgoo­cheld dat zaak niet voor de rechtbank komt: “Het verlies van Benni is de zwaarste straf, nu wil ik enkel nog gerechtig­heid”

  De raadkamer heeft beslist dat de eigenaars van het pand in Beringen waar in 2019 een fatale brand uitbrak, niet vervolgd zullen worden. Bij de brand kwamen de Limburgse brandweermannen Chris Medo (42) en Benni Smulders (37) om het leven. Guido Smulders, de vader van Benni, is ontgoocheld in deze beslissing: “Misschien heeft de eigenaar niets verkeerd gedaan, maar iemand heeft wel dat vuur aangestoken!”
 3. Aalsterse politie organiseer cyberboost-opleiding voor personeel: “Aantal aangiftes van cybercriminaliteit meer dan verdubbeld sinds corona”
  Aalst

  Aalsterse politie organiseer cyberboost-opleiding voor personeel: “Aantal aangiftes van cybercrimi­na­li­teit meer dan verdubbeld sinds corona”

  De Aalsterse politie heeft maandag en vrijdag in samenwerking met Child Focus en de federale gerechtelijke politie een opleiding georganiseerd om beter te kunnen handelen tegen cybercriminaliteit. Deze cijfers schieten sinds corona de hoogte in, en dat merken ze ook in Aalst. “Sinds de start van corona is het aantal meldingen van 77 gestegen naar 244", aldus burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).