Zware uitslaande brand in opslagplaats voor oldtimers

 Het dak van de opslagplaats is inmiddels ingestort.
Bart Boterman Het dak van de opslagplaats is inmiddels ingestort.
In Beauvoorde bij Veurne heeft maandagnamiddag een zware brand gewoed in een werk- en opslagplaats voor oldtimers. Toen het vuur werd opgemerkt, sloegen de vlammen al uit het dak. Heel wat auto’s en motorfietsen gingen in vlammen op. Het woongedeelte is gevrijwaard.

De brand in het voormalige gebouw van de Beauvoordse pannenkoekenfabriek, die nu wordt gebruikt als werk- en opslagplaats voor oldtimers, werd rond 16 uur opgemerkt. Brandweerposten van Veurne, Lo-Reninge, Oostduinkerke, De Panne en Diksmuide spoedden zich ter plaatse, maar intussen sloegen de vlammen al hevig door het dak. In het gebouw is er immers heel wat brandbaar materiaal te vinden en het dak bestond uit een houten constructie. Er waren ook heel wat ontploffingen te horen, wellicht afkomstig van spuitbussen, gasflessen en benzinetanks. 

Opvang bij de buren

De brandweer wendde onder meer de slotgracht rond het nabijgelegen Kasteel van Beauvoorde aan om genoeg bluswater te hebben. Tijdens de bluswerken stortte het dak deels in. “Het aanpalende woongedeelte is gevrijwaard, net als drie oldtimers en een mobilhome. Nutsmaatschappij Fluvius is ter plaatse gekomen om de elektriciteit af te sluiten. De bewoners kunnen voorlopig niet naar hun woning, maar kunnen terecht bij de buren”, zegt woordvoerder Kristof Louagie van brandweer Westhoek. 

De brandweer had nog uren werk om na te blussen. Over de oorzaak is nog niets bekend. Hoeveel auto’s door de brand zijn vernield, is voorlopig evenmin duidelijk.