Vrouw kan twee overstekende reeën ontwijken, maar rijdt derde aan

De brandweer werd opgetrommeld om het kadaver op te ruimen.
Foto JVK De brandweer werd opgetrommeld om het kadaver op te ruimen.
Een bestuurster uit Veurne reed gisterenochtend een ree aan toen ze langs de Moeresteenweg in Adinkerke reed. De vrouw raakte niet gewond, maar voor het dier kon geen hulp meer baten.

Het zal je als bestuurster in De Panne maar overkomen dat je plots een ree opmerkt op de rijbaan. Een vrouw uit Veurne zag gisterenochtend drie van de dieren lopen toen ze langs de Moeresteenweg reed. Ze kon twee van hen nog op het nippertje ontwijken, maar het kwam uiteindelijk toch tot een aanrijding met het dier. De bestuurster raakte niet gewond en ook haar wagen liep geen schade op bij de aanrijding. Voor het dier kon echter geen hulp meer baten. Het stierf ter plaatse. De brandweer werd opgetrommeld om het kadaver op te ruimen.


De reeën in kwestie zijn niet uitzonderlijk en leven in kleinere getale in en rond De Panne. Langs de Moeresteenweg staat dan ook een verkeersbord om mensen te waarschuwen dat er reeën leven. "We zijn inderdaad op de hoogte van het feit dat er 7 à 8 dieren niet ver van de Moeresteenweg leven", zegt korpschef Nicholas Paelinck van politiezone Westkust.


In gans Vlaanderen leven er maar liefst zo'n 20.000 dieren. "Het is inderdaad niet uitzonderlijk dat er waarnemingen zijn van reeën in de West-Vlaamse contreien. Hun populatie, en dat van ander groot wild, kent een enorme vooruitgang. Hoe dat precies komt, is voor ons onduidelijk. Maar je komt everzwijnen, herten en reeën de laatste tien jaar dus niet enkel meer tegen in de Ardennen", vertelt Diemer Vercayie van Natuurpunt. Via de site waarnemingen.be kunnen mensen wilde dieren melden. In en rond De Panne werden er het afgelopen jaar 16 dieren gemeld. Aanrijdingen zijn dan weer eerder zeldzaam. In het laatste jaar werden er vier gevallen gemeld. (MVHB)