Vrouw (82) is slechts lichtgewond na verkeersongeval, maar overlijdt ‘s nachts

Het ongeval gebeurde in de straat 's Heerwillems in Avekapelle bij Veurne. Een van de passagiers overleed 's nachts, hoewel slechts lichte verwondingen waren vastgesteld.
Google Street View Het ongeval gebeurde in de straat 's Heerwillems in Avekapelle bij Veurne. Een van de passagiers overleed 's nachts, hoewel slechts lichte verwondingen waren vastgesteld.
Een 82-jarige vrouw uit Destelbergen, die donderdagnamiddag betrokken raakte bij een verkeersongeval in Avekapelle bij Veurne, is die nacht overleden. Dat meldt het parket van Veurne. Een auto met drie inzittenden, drie vrouwen op leeftijd uit het Gentse, botste tegen een boom. Nochtans mocht het drietal het ziekenhuis snel verlaten, want er waren slechts lichte verwondingen vastgesteld. 

Het ongeval gebeurde donderdagnamiddag iets voor 16 uur, op de baan ‘s Heerwillems tussen Pervijze en Avekapelle. De drie vrouwen waren op uitstap aan de kust. Maar plots week het voertuig af van de rijbaan. Het scheurde rakelings langs een eerste boom en kwam tegen een tweede boom terecht. Er volgde een harde klap en het voertuig kwam dwars over de rijbaan te staan. Er waren geen andere auto’s betrokken. De drie bejaarde vrouwen werden naar het ziekenhuis gebracht. 

Lichte verwondingen

“Maar daar werden slechts lichte verwondingen vastgesteld. De drie slachtoffers mochten het ziekenhuis verlaten en naar huis vertrekken. De 82-jarige passagier is echter donderdagnacht thuis overleden”, aldus het Veurnse parket. Het gaat om M.E. uit Destelbergen. De vrouw zat vooraan in de wagen. Er zal een lijkschouwing uitgevoerd worden, om na te gaan of er een oorzakelijk verband is tussen het op het eerste zicht banale ongeval en haar overlijden”, besluit het parket. 
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ine Degrande

  Dat heeft weinig met politiek te maken. Ik had zelf een ongeval met enkel gekneusde vingers. Ik ging naar het ziekenhuis om zeker te zijn dat de vingers niet gebroken waren en ik kreeg een totaal onderzoek om zeker te zijn dt er niets meer aan de hand is. Als het op gezondheid komt leven we in een luxeland... Kijk maar naar onze buren, daar gaat het bijlange niet zoals hier...

 • Jan Van Gent

  ALs je een scan moet laten nemen dan is de wachtlijst x aantal weken tot maanden. Dus als ze iedereen die op spoed komt er nog eens tussen moeten trekken …. dat zal dus wel de reden zijn waarom ze het niet doen . Kosten sparen en ze hebben te weinig van die toestellen. Maggie zou de geneeskunde eens optimaliseren …. zelfs een zalfje met cortisone in is amper nog verkrijgbaar na haar 5 jaar als minister dus wat moeten de andere zaken dan zijn.

 • Inge Struelens

  Ik kwam op spoed na een kwalijke val. Ik kon meer op mijn voet steunen maar ik moest stappen naar de röntgen afdeling. Bij de vraag of ik in een rolstoel kon zei de verpleegster dat ik op spoed geraakt was en dus ook wel op de afdeling zou geraken. Na een uur kon ik naar huis. Die nacht heb ik helse pijnen geleden. Bij onderzoek de dag nadien had ik twee gebroken enkels, twee gebroken ribben, zware kneuzingen aan handen en kaak. Het heeft me een jaar gekost om te revalideren!

 • Mi Janssens

  Inderdaad als er geen bloed of voor het oog merkbare mankementen zijn hup naar huis. Spijtig genoeg moeten veel mensen dit even later met hun leven bekopen.

 • Yvan Lindekens

  Piet Dooremont: u kent daar blijkbaar iets van, ik niet, maar ik weet wel: na een ongeval, hoe onschuldig ook, altijd toch even laten nakijken. Een kennis wou, na een schijnbaar onschuldig ongevalletje, niet naar het ziekenhuis, maar deed dat na aandringen toch maar. Bleek dat hij wel degelijk een inwendige bloeding had en met spoed moest geopereerd worden. Als dat niet gebeurd was, was hij wellicht de dag erna dood in zijn bed teruggevonden, aldus de behandelende artsen.