Vier maanden onderhandelen loont: 16 knotwilgen van 50 jaar oud gered

Knotwilgen van 50 jaar oud gered
Benny Proot Knotwilgen van 50 jaar oud gered
Zaterdag om 10 uur worden 16 knotwilgen van 50 jaar oud verplant van de oude site van de Suikerfabriek in Veurne naar de watertoren tussen Oostduinkerke en Nieuwpoort.

Eddy Vandenbouhede van de huismussenwerkgroep Koksijde is blij. “Liefst vier maanden hebben we daarover gemaild, getelefoneerd en onderhandeld met de West-Vlaamse Intercommunale. Die organisatie is eigenaar van de site van de oude suikerfabriek in Veurne. Om daar een nieuw stadsdeel te ontwikkelen moesten de bomen sneuvelen. Gelukkig hebben we ze kunnen redden. Maar al te vaak worden knotwilgen gekapt maar dus niet in dit geval. Iemand uit de buurt van de watertoren tussen Oostduinkerke en Nieuwpoort biedt zijn weide aan waar de 16 knotwilgen vanaf zaterdag aan hun nieuwe leven kunnen beginnen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.