POLL: Mogen er nieuwe windturbines komen in Veurne? Onderzoek gestart

Komen er weldra windmolens in Veurne?
Dienst communicatie Veurne Komen er weldra windmolens in Veurne?
Windparkontwikkelaar Storm en energieproducent Aspiravi onderzoeken op 28 plaatsen bij de autosnelweg E40 bij Veurne of een windmolenpark haalbaar is.

“Storm en Aspiravi hebben een zone afgebakend langs de autosnelweg waar ze de milieueffecten van grote windmolens zullen onderzoeken”, bevestigt burgemeester Peter Roose (Veurne Plus). “Langs de A18/E40 staan er al windmolens in Gistel en Oudenburg, maar het is een Vlaamse ambitie om meer windmolens te plaatsen in die windrijke zone. We hebben de onderzoekers gevraagd om rekening te houden met de omgeving en met het aantal inwoners en ondernemers in Veurne bij het bepalen van het type windmolen en het aantal dat er komt. We hebben een bijkomend meetpunt gevraagd in de deelgemeente Bulskamp. Tot slot vinden we het belangrijk dat onze inwoners en ondernemers moeten kunnen participeren in een toekomstig project. Maar eerst wachten we de resultaten van het onderzoek af. Pas wanneer de milieueffecten gering zijn en de verschillende overheden een gunstig advies geven kan een windmolenpark.”

Poll

Mogen er in Veurne windmolens komen?

  • Ja 77%
  • Nee 17%
  • Misschien 6%2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Norbert Thieren

    Geef de omwonenden gratis stroom en er zal geen protest zijn, ze zullen vechten om een molen in hun tuin te krijgen!

  • Martien De Four

    Spijtig dat men zo het mooie landschap wenst te vernietigen door die mastodonten te plaatsen