Ook mensen met beperking welkom op de Veurnse stratenloop

De vijfde editie van de Veurnse stratenloop komt eraan.
Foto lmml De vijfde editie van de Veurnse stratenloop komt eraan.
De vijfde editie van het evenement ‘Laat Mie Moar Lopen’ op vrijdag 13 september in Veurne wordt er één waaraan iedereen kan meedoen: van kinderen, volwassenen tot mensen met een beperking.

“Voor het eerst integreren we een G-loop in de vijf kilometer van onze stratenloop”, zegt Dirk Kesteloot die het evenement deze middag voorstelde. “We werken daarvoor samen met de organisatie Havenzate in Veurne en krijgen steun van G-sport Vlaanderen en de Vlaamse overheid. We noemen dit nieuwe initiatief Memorial Paule George. Zij was werkzaam in Havenzate en in haar vrije tijd actief bij een aantal verenigingen. Ze overleed in oktober vorig jaar. Johan De Beule zal het hele gebeuren becommentariëren. Hij is de omroeper op de Memorial Van Damme. Vooraleer we de loopschoenen aanbinden, genieten we van een optreden van Adagio uit Veurne die op de beats van ‘Laat Mie Moar Lopen’ van Veurnse ereburger Willem Vermandere zal dansen. Om 18 uur starten de kinderen van zes tot elf jaar. Iedereen krijgt bij aankomst een medaille. Een uur later is het aan de rest. Het parcours is hetzelfde als vorig jaar. De vijf kilometer kronkelt door de historische stadskern, het stadspark en het Vaubanpark. De tien kilometer gaat verder met een lus naar Bulskamp en naar de Kaaiplaats. We verdelen drie Toekoer-cheques onder de school, de vereniging en de onderneming met de meeste deelnemers. Die kunnen ze spenderen bij de lokale middenstand. Ons doel? Iedereen doen bewegen. Langs het parcours zorgen twee doedelzakspelers en de Diksmuidse streetband ‘The Rolling Notes’ voor de ambiance.” Deelnemen kost twaalf euro de dag zelf. Wie voor 7 september inschrijft, betaalt 7 euro (jonger dan 16 jaar) of 9 euro. Alle praktische informatie kan je nalezen op www.lmml.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.