Nieuw zwembad geen prioriteit

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN VEURNE

De nieuwe sporthal was de grootste investering van de afgelopen legislatuur.
Proot De nieuwe sporthal was de grootste investering van de afgelopen legislatuur.
De sporthal was met zes miljoen euro de grootste investering in Veurne. Het zwembad is ook aan vernieuwing toe, maar geen enkele partij staat te springen om die de komende zes jaar te bouwen.

"We hebben de kwikdamplampen door led-lampen vervangen, hebben de verwarmingskanalen geïsoleerd en hebben nieuwe zandfilters in het zwembad geplaatst", somt sportschepen Pascal Sticker (Veurne Plus) op. "Toch kost ons zwembad jaarlijks driehonderdduizend euro. De milieuvergunning is geldig tot 2030. Het zwembad is dan wel niet zo modern, het voldoet wel aan de noden van de scholieren, de zwemvereniging en het waterpoloteam. We moeten vooral nagaan of een nieuwbouw de kosten voor de stadskas kan terugschroeven. Plaats hebben we alvast op het sportpark."


Die locatie vindt ook N-VA goed, hoewel het dit niet prioritair vindt. "Is dit financieel haalbaar de komende zes jaar?", vraagt Wouter Vanlouwe zich af. "We ook meer samenwerken met andere gemeenten. Het is zinloos dat elke stad een eigen volwaardig sportaanbod heeft. De ene gemeente kan de focus op atletiek leggen, terwijl de andere dat op bijvoorbeeld hockey kan doen. Dat zal de professionaliteit bevorderen."


Voor Stijn Hommez (!nspraak) is een nieuw zwembad niet nodig. "We zouden beter samenwerken met Koksijde, De Panne en Nieuwpoort om de Veurnaars daar aan een lager tarief toe te laten. We moeten eerder inzetten op sportfaciliteiten voor mensen met een beperking. Overleg met verenigingen is nodig." (GUS)