Na drie jaar kweken: ziehier mals biefstukje van West-Vlaams rood

Willem met zijn kinderen Griet en Roeland en met Yves De Busscher, voorzitter van de Diksmuidse boerenmarkt.
Foto GD Willem met zijn kinderen Griet en Roeland en met Yves De Busscher, voorzitter van de Diksmuidse boerenmarkt.
Willem Dewicke van 't Eendenhof in Avekapelle bij Veurne heeft op de boerenmarkt in Diksmuide vlees voorgesteld van zijn zelfgekweekte ossen van het West-Vlaams rood.

"Mijn grootvader Jozef kweekte na de Tweede Wereldoorlog al ossen en daarna ook mijn vader Joris. Nu knoop ik bij die familietraditie aan", vertelt Willem (50), die net 25 jaar zijn ambachtelijke slagerij 't Eendenhof in de Rousdammestraat runt. "Na drie jaar kweken heb ik twee ossen geslacht en het vlees liet ik proeven op de boerenmarkt in Diksmuide. Naast de biefstukken zijn er ook hamburgers en stoofvlees. Mensen die op zoek zijn naar een mals stukje dat goed dooraderd is, moeten beslist eens het ossenvlees proeven. Ik heb vijftien ossen. Het is wel niet mijn bedoeling het vlees als streekproduct te laten erkennen."(GUS)