Na debuutkinderboek ‘Ik ben ik. Vlas’ werkt Gudrun aan opvolger

Gudrun Tahon toont haar eerste kinderboek, er volgt nog een tweede
Benny Proot Gudrun Tahon toont haar eerste kinderboek, er volgt nog een tweede
Haar eerste prenten- en vertelboek ‘Ik ben ik. Vlas’ is al aan zijn tweede druk toe. Auteur Gudrun Tahon (56) uit Eggewaartskapelle bij Veurne werkt al aan een opvolger.

Gudrun Tahon, is de dochter van de bekende en intussen overleden kunstenaar Georges Tahon. Haar creatieve talent heeft ze van hem meegekregen. “Beroepshalve ben ik logopediste in het buitengewoon onderwijs De Strandloper in Oostduinkerke”, vertelt ze. “Ik werk dus dagelijks met mensen die ‘anders’ zijn. Ook zelf was ik als kind kleiner dan de rest. Daardoor hoorde ik er niet altijd bij. Mijn eerste kinderboek is voor een stuk autobiografisch. Het gaat over het kleine lammetje Vlas dat zijn weg probeert te zoeken en ontdekt dat het zo slecht niet is om zichzelf te zijn. Ik bracht het in januari uit en ondertussen is het aan zijn tweede druk toe. Het is zo belangrijk om verder te kijken dan het uiterlijke. Ik koppel ook voorleessessies aan mijn boek. Volgend jaar hoop ik mijn opvolger klaar te hebben. Het gaat over een verwende kat met vooroordelen.”

‘Ik ben ik. Vlas’ kost achttien euro en is uitgegeven bij Beefcake Gent.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.