Moeder stuurt zoon na ongeval onder invloed naar politie… en nu is hij rijbewijs definitief kwijt

D.D. werd veroordeeld in de politierechtbank van Veurne
JHM D.D. werd veroordeeld in de politierechtbank van Veurne
Een 22-jarige jongeman uit Veurne is door de politierechter definitief lichamelijk ongeschikt verklaard om nog rond te rijden met de wagen, en heeft dat voor een stuk ‘te danken’ aan zijn eigen moeder.

Op 28 januari vorig jaar botste D.D. in Houthulst tegen een geparkeerde wagen en reed daarna nog een boom aan. D.D. was die nacht gaan stappen en had cannabis gebruikt. Hij pleegde vluchtmisdrijf en reed naar huis. Hij ging slapen, maar toen zijn moeder de schade aan zijn wagen zag, veegde ze hem de mantel uit. Ze verplichtte haar zoon om met haar terug te rijden om te kijken wat de jongeman had aangereden, aangezien hij het zelf niet meer wist. Eenmaal aangekomen stootten ze op de politie, die net de vaststellingen kwam doen. “En toen legde hij een ademtest van nog één promille af. Bovendien bleek hij ook drugs te hebben gebruikt. We mogen blij zijn dat zijn moeder wel verantwoordelijkheidszin had en haar zoon terug mee sleurde naar de plaats van het ongeval. Dit verdient een strenge straf”, vond de procureur. 

Die straf kreeg D.D. ook, want een deskundige ontdekte dat hij al jaren drugsverslaafd is en zodoende vaak onder invloed rijdt. Hij kreeg drie maanden cel met uitstel, 8.208 euro boete waarvan 4.400 euro met uitstel en wordt bovendien voorgoed lichamelijk rijongeschikt verklaard. D.D. moest op de zitting zijn rijbewijs meteen afgeven. Pas na zes maanden, én als hij afgekickt is en dat bewijst bij een dokter, kan hij zijn rijbewijs terugvragen. Dan zal hij eerst nog ook 60 dagen rijverbod moeten uitzitten en zijn praktisch examen overdoen, aangezien hij nog geen 2 jaar zijn rijbewijs had op het ogenblik van de feiten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.