Man (39) riskeert 2 jaar cel voor meerdere slagen aan vrouw met wie hij knipperlichtrelatie had

thinkstock
Een 39-jarige man uit Veurne riskeert twee jaar celstraf voor belaging, slagen en verwondingen en diefstal ten aanzien van een vrouw met wie hij een knipperlichtrelatie had. De man verscheen dinsdag voor de correctionele rechter.

Volgens de advocaat van Jonas V. kon zijn cliënt niet zonder de vrouw uit Koksijde. Ze bracht echter op hetzelfde moment ook het slechtste in hem naar boven. De twee keerden telkens terug naar elkaar na een breuk, maar ook telkens liep de situatie uit de hand. Toen de man in voorhechtenis werd geplaatst na nieuwe feiten en onder voorwaarden vrij kwam, zocht hij de vrouw op. Hij sloeg haar en stal haar gsm. In het hoesje zaten ook twee bankkaarten. Daarom werd hij opnieuw aangehouden. 

“Mijn cliënt was jaloers en wilde de berichten lezen die ze kreeg van haar nieuwe partner. Dit is geen diefstal”, aldus de advocaat. De beklaagde drukte zijn spijt uit en maakte gewag van enig schuldbesef. Gezien eerdere veroordelingen ziet het er echter niet goed uit. De psychiater stelde na onderzoek dat de man geen gevaar is voor de maatschappij, maar wel voor de vrouw. Het openbaar ministerie vorderde 2 jaar cel met mogelijkheden tot voorwaarden. Vonnis 7 mei.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.