Leerlingen Annuntiata kunnen binnenkort genieten van zelfgekweekte appels en peren

Burgemeester Peter Roose, gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe, schepen Guido Hoste en Annuntiata directrice Hilde Van Compernolle
Bart Depestele Regionaal Landschap Westhoek Burgemeester Peter Roose, gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe, schepen Guido Hoste en Annuntiata directrice Hilde Van Compernolle
300 leerlingen van het Annuntiata-instituut hebben donderdagochtend de mouwen opgestroopt voor een grote plantactie, gecoördineerd door het team van het Regionaal Landschap Westhoek. Zaterdag mag iedereen meehelpen om de 1700 struiken en 40 bomen in de grond te krijgen.

Jaarlijks zijn er in de Westhoek alleen al tien tot vijftien scholen die zo’n plantactie organiseren. De provincie subsidieert voor maximum 85 procent. “Bij het Annuntiatia-instituut lag een desolaat stuk grasland aan de kant van het Vaubanpark”, zegt Bart Depestele van het Regionaal Landschap. “Daar huizen onder meer de zeldzame Eikelmuis en de Argusvlinder. We willen jongeren terug in de natuur krijgen en hoe kan dat beter dan zo’n plek te creëren in hun school. Ze zullen bessen, appels, peren, moerbei en kersen kunnen plukken om in de leskeuken te gebruiken. Dit jaar leggen we er ook nog een looppiste aan. Verder denken we aan nestkastjes, een weerstation en een insectenhotel. Uiteraard voorzien we ook de nodige zitplaatsen want leerkrachten kunnen er gerust lesgeven op een mooie lente- of zomerdag.” De provincie subsidieert dat project voor 5.000 euro. De school past nog een kleine 900 euro bij.

Ook de buurt wordt erbij betrokken. Medewerkers van de stad Veurne boorden de plantgaten en het VTI van Poperinge leende wat tuinmateriaal uit. Nu zaterdag 30 november is iedereen vanaf 9.30 uur welkom in de school in de Daniël Dehaenelaan om mee te helpen planten. Breng zelf een spade mee en doe stevig schoeisel aan.

De leerlingen werkten zich in het zweet
Bart Depestele, Regionaal Landschap Westhoek De leerlingen werkten zich in het zweetReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.