Landbouwer (68) wordt meegesleurd door aandrijfas achter tractor: slachtoffer overleden

Shutterstock
In De Moeren in Veurne is woensdag rond 17 uur een 68-jarige landbouwer om het leven gekomen door een noodlottig arbeidsongeval. De man werd meegetrokken door de aandrijfas tussen tractor en mestkar op het landbouwbedrijf van zijn zoon, in de Kosterstraat. 

De landbouwer liet de boerderij aan zijn zoon over, maar steekt geregeld nog een handje toe. Woensdagnamiddag was hij het land gaan bemesten. Toen hij de tractor en mestkar achteraf wou parkeren op het erf, sloeg het noodlot toe. Tijdens het manoeuvreren stapte de man uit de tractor om te gaan kijken. Hij kwam echter te dicht bij de aandrijfas van de mestkar en werd meegesleurd. Zijn familie had meteen door dat er iets niet pluis was en trof hem aan. Ze verwittigden meteen de hulpdiensten.

De mugdienst van het AZ West in Veurne, een ambulance, de politie en de brandweer snelden naar het erf. Er werd nog tevergeefs geprobeerd de man te reanimeren. Hij stierf echter aan inwendige bloedingen. Slachtofferhulp van de politiezone Spoorkin ontfermt zich over de familie van het slachtoffer. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudy Donkerwolcke

  Veel sterkte aan de familie, een moedig man laat zijn leven om ons eten te geven. De boeren hebben het al zo lastig en dan dit tegenkomen. Veel moed voor de gehele familie,vrienden en kennissen. Vanwege Rudy D

 • Pieter Vanassche

  Sterkte aan familie vrienden

 • CARINE STAELEN

  Sterkte aan de familie.

 • Francis Vansteelant

  Dit is niet de eerste keer, en het zal ook de laatste keer niet zijn. Niet aangepaste werkkledij is meestal de grote oorzaak. Ouders en kinderen vormen een zeer groot risico. Het onderhoud en de afscherming van deze snel draaiende delen spelen daar ook een grote rol in. Mijn oprechte deelneming aan de familie.

 • willem merken

  Sterkte aan de familie