Kitesurfer Steve Verelst verbreekt zijn Belgisch record

Stevokitesurf.com
Kitesurfer Steve Verelst (28) uit Veurne heeft met zijn kite 18,3 meter hoog gesprongen en is zo 8,8 seconden blijven hangen. Dat is een Belgisch record.

"Ik heb mijn eigen record van november vorig jaar opnieuw verbroken. Dat stond op 16,2 meter. Door de stormwind en de juiste techniek kon ik zo'n hoge sprong maken. Ik vestigde het record bij Side Shore Surfers, de surfclub in De Panne. Met een zogenaamde Woo-hoogtemeter kan je niet alleen de exacte hoogte registreren, maar ook de duur van de sprong."


Steve runt in De Panne de kitesurfschool StevoKitesurf en is viervoudig Belgisch kampioen freestyle kitesurfen.


"Tijdens zo'n BK is het de bedoeling dat je bepaalde trucs doet in zeven minuten. Een jury beoordeelt die en bepaalt wie de winnaar is", legt Steve Verelst uit. "Al vrij vroeg was ik gefascineerd door de kracht van de wind. Ik reisde van Heist-op-den-Berg naar de kust om te trainen. Ook de buitenlandse familiereizen stonden in het teken van de surfsport. Gelukkig mocht ik mijn middelbare studies aan de kust afwerken. Zo verloor ik geen uren onderweg. Dat loonde, want eens 18 jaar ging de wereld letterlijk open. Ik werd toen niet alleen voor het eerst Belgisch kampioen, ik veroverde podiumplaatsen in Rusland, Israël, Frankrijk en Nederland. Zeven jaar geleden richtte ik met mijn vrouw Tineke de kitesurfschool op. Ik heb dus van mijn passie mijn beroep kunnen maken." Meer info: www.stevokitesurf.com. (GUS)

Stevokitesurf.com
Steve Verelst tijdens zijn recordsprong.
Stevokitesurf.com Steve Verelst tijdens zijn recordsprong.