Geen kwaad opzet bij verwoestende brand in opslagplaats voor oldtimers

Bart Boterman
De branddeskundige die werd aangesteld door het parket naar aanleiding van de verwoestende brand in Beauvoorde maandagnamiddag, kwam tot de conclusie dat er geen kwaad opzet aan de basis ligt. De uitslaande brand in de opslagplaats met oldtimers in de Wulveringemstraat is dus op accidentele wijze ontstaan. Dat bevestigt het parket van Veurne.

Toen de brand werd opgemerkt door buurtbewoners, sloegen de vlammen al hevig door het dak. Mogelijk lag een kortsluiting in een van de wagens aan de oorzaak. Er werden nog een drietal oldtimers en een mobilhome gered, maar voorts zijn het gebouw en de andere wagens volledig verloren. Ook de aanpalende privéwoning van de eigenaars werd getroffen door rookschade en de elektriciteit is er momenteel afgesloten. De eigenaars, die een autobedrijf hebben, kunnen voorlopig bij de buren terecht. Het echtpaar wil voorlopig niet reageren. 

Het getroffen gebouw, tot twintig jaar geleden de pannenkoekenfabriek van het Beauvoords Bakhuis, ligt vlak naast het Kasteel van Beauvoorde. Het werd nog gebruikt als lokaal voor verenigingen en is zo'n twee jaar geleden in gebruik genomen door de huidige eigenaars om er aan auto’s te sleutelen.