Frans leren? Dat doe je in Veurne al in het tweede leerjaar

De initiatiefnemers verzamelden in Veurne, in de klas van de kinderen die een fikse voorsprong krijgen op het vlak van taal.
Communicatie Veurne De initiatiefnemers verzamelden in Veurne, in de klas van de kinderen die een fikse voorsprong krijgen op het vlak van taal.
Kinderen uit het tweede en derde leerjaar van Veurne kunnen vanaf 9 oktober Frans leren. Hun leeftijdsgenootjes van buurgemeente Hondschoote krijgen Nederlandse les. De voorsprong moet hen meer kansen te geven op de arbeidsmarkt.

Veurne en Hondschoote werken samen. Alle Veurnse leerlingen van 7 tot 9 jaar kunnen vanaf 9 oktober tien sessies Frans volgen op woensdagnamiddag van 14 tot 16 uur. Studenten van de lerarenopleiding van INSPE, een Noord-Franse hogeschool uit Rijsel, zullen het lespakket uitwerken en geven. Er kunnen dit schooljaar maximum dertig kinderen deelnemen. Inschrijven kan via www.veurne.be/taalprojectfrans.

Dicht bij Frankrijk

In Hondschoote vinden de tien lessen Nederlands plaats op woensdagvoormiddag gegeven door studenten van de lerarenopleiding van Howest. De Veurnse en Franse leerlingen zullen elkaar ook ontmoeten. Zo leren ze niet alleen elkaars taal maar ook cultuur kennen. “Hoe jonger de kinderen een vreemde taal leren, hoe meer voordeel ze eruithalen”, vindt burgemeester Peter Roose (Veurne Plus). “Gezien onze ligging vlak bij Frankrijk verhoogt het ook de toekomstige kansen op de arbeidsmarkt.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.