Ex-werknemer stelt dit weekend 500 foto’s van verdwenen Suikerfabriek tentoon

Marc Kyndt organiseert dit weekend een expo over de Suikerfabriek.
Benny Proot Marc Kyndt organiseert dit weekend een expo over de Suikerfabriek.
Marc Kyndt (57) uit Veurne was jarenlang werkzaam bij de Suikerfabriek, die in 2005 de deuren sloot. Dit weekend neemt hij met meer dan 500 foto’s een nostalgische duik in dat verleden. 

“Ik startte mijn loopbaan bij de Suikerfabriek in 1978 en werkte er steeds met hart en ziel, tot het bedrijf eind 2005 sloot. Mijn professionele leven kreeg een nieuwe wending door een job bij Pepsico in Veurne. Toch bleef de nostalgie naar mijn vroegere werkplek in leven. Omdat iedereen die unieke site zou blijven herinneren, ben ik mijn foto’s, en ook die van collega’s, beginnen digitaliseren. Ondertussen staan er 1.150 op mijn computer. Daarvan ontwikkelde ik er 565 op A4-formaat, die ik dit weekend met de steun van de vereniging Curieus tentoonstel in Veurne. Je krijgt een mooi overzicht van de bedrijfsgeschiedenis die startte in 1923. Ik eindig in 2008. Het was de bedoeling vorig jaar al de fototentoonstelling op te zetten tijdens de reünie die we organiseerden met alle vaste ex-medewerkers van de Suikerfabriek, maar door tijdsnood is dat niet gelukt.” 

De tentoonstelling vindt nu zaterdag en zondag plaats van 14 tot 17 uur in het voormalige tarragebouw op de Suikerfabrieksite in de Zuidburgweg in Veurne. Ondertussen zijn de werken gestart om op het terrein een nieuw stadsdeel te ontwikkelen met woningen, bedrijven en natuur. Het toekomstige project heet Suikerpark. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.