Duco werft opnieuw 25 mensen aan

FABRIKANT VENTILATIE- EN ZONWERINGSYSTEMEN ZIET OMZET MET 30 PROCENT STIJGEN

Marketingmanager Hendrik Dejonghe verwacht dat Duco dit jaar verder zal groeien.
Foto Proot Marketingmanager Hendrik Dejonghe verwacht dat Duco dit jaar verder zal groeien.
Het Veurnse bedrijf Duco werft net als vorig jaar 25 mensen aan. De fabrikant van ventilatie- en zonweringsystemen zag zijn omzet stijgen naar 45 miljoen euro. Opvallend: de reden voor de forse vooruitgang is onder meer de strengere regelgeving. "Investeren in innovatie is voor ons bedrijf de sleutel tot succes", zegt marketingmanager Hendrik Dejonghe.

Al 25 jaar is Duco fabrikant van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen. Een sector die de wind duidelijk in de zeilen heeft, bevestigt Hendrik Dejonghe. "Net als het voorbije jaar hebben we ook nu weer 25 vacatures, zowel voor arbeiders als voor bedienden. Momenteel werven we wel vooral hogeropgeleiden aan. Het is echter geen sinecure om die profielen te vinden. Voor hogeropgeleiden kunnen we iets verder zoeken. Arbeiders trekken we vooral uit de regio aan via jobbeurzen. In Noord-Frankrijk zoeken we niet. We zagen in 2016 onze omzet met liefst dertig procent stijgen, naar 45 miljoen euro. Ik zie drie redenen voor die opmerkelijke groei. We brengen ten eerste voortdurend innovatieve producten op de markt. Verder speelt de strenger wordende regelgeving op het vlak van ventilatie in ons voordeel. Tot slot merken we een algemene economische heropleving binnen de bouwsector."

Blijvende groei verwacht

"We verwachten ook dit jaar verder te groeien, vooral dan op de installatiemarkt. Er wordt volop gebouwd en gerenoveerd en daarop spelen we in. Ons bedrijf is actief in heel Europa, maar de focus ligt wel op de Benelux", gaat Dejonghe verder. De positieve evolutie weerspiegelt zich ook in de bedrijfsoppervlakte. "We gebruikten al een deel van het vroegere Noordermetaal voor de logistiek van de marketingafdeling en de helft van de grondstoffenvoorraad. Tegen 1 september willen we daarbij een nieuwe vleugel realiseren voor de ontvangst, de opslag en de verzending van onze producten, zodat het transport efficiënter verloopt", vertelt Dejonghe. "Verder blijven we inzetten op innovatie. In april lanceren we de Duco Ventilation App en we ontwikkelen volop high-end ventilatiesystemen. We willen ook een showroom optrekken in Veurne, waar we onze totaalconcepten voor woningen, kantoren, scholen en zorginstellingen kunnen presenteren. Let wel, Duco begeeft zich enkel op de B2B-markt en verkoopt dus niet rechtstreeks aan particulieren."