Auto crasht in de sloot langs de E40 in Veurne: bestuurder veroorzaakte eerder al ongeval in Gistel

De auto ploeterde nog vijftig meter door de gracht langs de E40.
Bart Boterman De auto ploeterde nog vijftig meter door de gracht langs de E40.
Op de E40 in Veurne richting Calais is dinsdagmorgen iets over 8 uur een auto in de gracht beland. Hij werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Kort daarna bleek dat hij al een ongeval veroorzaakte in Gistel

De crash in Veurne gebeurde zo’n twee kilometer voorbij de afrit van Veurne richting Frankrijk. Er waren geen andere voertuigen bij betrokken. De Skoda Octavia dook de gracht in en ploeterde nog zo’n vijftig meter verder. De bestuurder was bij bewustzijn, maar kon niet op eigen houtje uit zijn stevig beschadigde wagen. Hij werd bevrijd door de opgeroepen ambulanciers en is vervolgens met de ziekenwagen naar het AZ West in Veurne overgebracht. 

Een takeldienst haalde de stevig beschadigde auto weg uit de sloot. Intussen stond de brandweer in voor de signalisatie en werd een rijstrook afgesloten. De wegpolitie deed de nodige vaststellingen. Wat bleek? Het was deze auto die even voordien een ongeval veroorzaakte op de E40 in Gistel. De bestuurder had achteraan een wagen aangereden en pleegde vluchtmisdrijf. Dat bevestigt de wegpolitie. De inzittende van de aangereden wagen klaagde van pijn in de nek en een ziekenhuisopname was niet nodig. De bestuurder van de Skoda zal zich ongetwijfeld voor de politierechtbank mogen verantwoorden.

Garage Marc Vansteenland takelt de Skoda Octavia uit de gracht.
Bart Boterman Garage Marc Vansteenland takelt de Skoda Octavia uit de gracht.