Ambacht ontmoet Bruegel tijdens Erfgoeddag in Bakkerijmuseum

Smullen op de Bruegelmarkt
Bakkerijmuseum Smullen op de Bruegelmarkt
Op Erfgoeddag, nu zondag, staan de schijnwerpers op het vakmanschap onder het motto ‘Hoe maakt u het?’. In het Bakkerijmuseum eren ze de kunstenaar Bruegel die 450 jaar terug overleed. Ze doen dat op een smakelijke manier.

‘Het domein van ons museum toveren we om tot een Bruegeliaans tafereel”, nodigt medewerkster Nele Behaeghel uit. “Op de Bruegelmarkt, tussen 12 en 17 uur, steken vakmannen de handen uit de mouwen. Het resultaat? Wafels gebakken op open vuur, boekweitpannenkoeken, krakelingen en vlaaien. Volksdansgroep Zannekin uit Veurne nodigt de bezoekers uit voor een dans. Volksspelen maken de markt compleet. Tussen 13 en 16 uur plannen we om het uur een microrondleiding met een gids die vertelt over de eetcultuur in de periode van Bruegel. Tot slot hebben we desemexpert Geert Jonckheere uitgenodigd voor een lezing over zuurdesem. Vier eeuwen terug gebruikten bakkers dat ingrediënt in plaats van gist. Het bestanddeel is nu opnieuw aan een opmars bezig. Geert demonstreert ook wat mogelijk is met zuurdesem.” Info: www.bakkerijmuseum.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.