Aannemer (37) sterft na klap tegen boom

DAVID CLOET REED MOGELIJK TE SNEL OM VERGETEN HUISSLEUTEL OP TE HALEN

Van de Mercedes bleef alleen maar een wrak over. David Cloet maakte geen schijn van kans.
Jelle Houwen Van de Mercedes bleef alleen maar een wrak over. David Cloet maakte geen schijn van kans.
De 37-jarige aannemer David Cloet uit Bovekerke is dinsdagavond om het leven gekomen bij een bijzonder zwaar verkeersongeluk in Veurne. De man reed aan hoge snelheid tegen een boom en stierf. "Normaal is David een voorzichtige bestuurder, maar hij was zijn sleutel bij een vriend vergeten. Mogelijk was hij gehaast om die te gaan halen", zegt zijn vader Marnix.

Het ongeluk gebeurde dinsdag rond 21 uur op de 's Heerwillems in Veurne. David reed in de richting van Veurne, toen het na een flauwe bocht volledig verkeerd ging. Hij ging van de baan en eindigde in een diepe gracht tegen een boom. De auto raakte volledig verhakkeld door de enorme klap. Buurtbewoners, die een doffe knal hadden gehoord, gingen een kijkje nemen en belden meteen de hulpdiensten. Voor David kon echter geen hulp meer baten, hij stierf meteen in het wrak van de Mercedes. Er waren geen getuigen en het parket stuurde ook geen deskundige ter plaatse. Het staat vast dat de Mercedes aan zeer hoge snelheid van de weg ging.

Sleutels vergeten

"David had een vriend bezocht in Veurne, toen hij op de terugweg in Pervijze merkte dat hij zijn huissleutels daar had laten liggen", vertelt zijn vader Marnix Cloet (59), die net als het grootste deel van de familie in De Panne woont. "David keerde om en was wellicht gehaast om zijn sleutels te gaan halen. Hij reed sneller dan anders. Ik heb de auto gezien: het was een zwaar ongeval. Ik denk dat mijn zoon op slag dood was. Het is een kleine troost dat hij waarschijnlijk nooit heeft afgezien."

Bouwbedrijf opgericht

David woonde sinds een aantal maanden in Koekelare. "Hij richtte onlangs een nieuw bouwbedrijf op en was volop aan het kijken om personeel aan te nemen. In de bouw en immobiliënsector heeft hij veel ervaring. Zo richtte hij in 2005 B&I Projects en Interio op in Torhout en dat was tot het faillissement een heel bekende zaak. David heeft nog een halfzus Katia. Ook zij is natuurlijk zeer aangeslagen door het nieuws van zijn overlijden. We regelen nu samen de begrafenis, dat zal een crematie worden." Wanneer die zal plaatsvinden, is niet bekend.