92-jarige bestuurder levenslang rijongeschikt verklaard nadat hij nipt aan de dood ontsnapt op gesloten overweg

De man rijdt door een gesloten overweg, 1 seconde later raast de trein voorbij.
Proot De man rijdt door een gesloten overweg, 1 seconde later raast de trein voorbij.
Een 92-jarige man uit het West-Vlaamse Avekapelle is door de politierechter levenslang rijongeschikt bevonden nadat hij in november vorig jaar door een gesloten slagboom reed en bijna gegrepen werd door een aanstormende trein. De bejaarde man en zijn vrouw ontsnapten ternauwernood aan de dood. 

Het bejaarde koppel was die bewuste dag op weg naar huis. In de Reygaertdijkstraat, vlak bij hun woning, kon een drama maar zeer nipt vermeden worden. De 92-jarige bestuurder reed door de gesloten slagboom, waarna enkele seconden later een trein met 140 kilometer per uur voorbijraasde. De politiezone Spoorkin deelde de beelden destijds zelf op hun Facebookpagina om te waarschuwen voor dergelijk gevaar nadat er een dag voordien nog een dodelijk treinongeval gebeurde in Tielt. De beelden waren hallucinant. De politie kon de bestuurder uiteindelijk identificeren aan de hand van camerabeelden. 

Ongeschikt

De 92-jarige moest zich verantwoorden voor de politierechter, maar kon zich niks herinneren toen de rechter hem iets vroeg. Eerder gebeurde al hetzelfde tijdens het verhoor bij de politie. De politierechter  kon dan ook niet anders dan de bejaarde man levenslang rijongeschikt te verklaren. 
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Don Tessers

  Tijd dat er wettelijk een grens getrokken gaat worden. 85 jaar als laatste?

 • Samuel Smausentich

  Er bestaat geen rechtszekerheid meer in dit land. Een geloten overweg negeren is een overtreding, geen wanbedrijf. Er bestaat zoiets als een verjaring. En verkeersovertredingen zijn aflopende misdrijven die onmiddllijk moeten vastgesteld worden. Is dat allemaal veranderd?

 • walther truyens

  Wie veroorzaakt de meeste dodelijk ongevallen ? krijgen die ook levenslang , misschien 5 jaar waarvan 2 jaar effectief , het slachtoffer krijgt dan wel levenslang , misschien omdat hier geen slachtoffer was dat de bestuurder dan maar levenslang kreeg .

 • marie-claire de bosscher

  Tamara, is gemakkelijk gezegd hé, mijn moeder is 93 en doet al haar boodschappen met de auto.... neem haar auto af en ze zit opgesloten in huis, want te voet en met de fiets kan het niet meer..... en ze is helemaal geen gevaar op de weg, veel jongeren zijn stukken gevaarlijker !

 • Vic Smeets

  Anny Bollens ....op ALLE leeftijden lijkt me iets minder discriminerend en sowieso nuttig....