68-jarige rijdt nog snel door rood aan spoorweg: 15 dagen rijverbod

Archiefbeeld
Geert De Rycke Archiefbeeld
Een 68-jarige man uit Veurne heeft maandagochtend in de rechtbank betwist dat hij de rode lichten aan een spoorwegovergang in Veurne genegeerd had. Zonder succes: Eddy L. kreeg 600 euro boete, waarvan 200 euro met uitstel, en 15 dagen rijverbod.

Twee agenten in een combi zagen op 4 juli vorig jaar hoe Eddy L. nog snel de spoorovergang dwarste terwijl de rode lichten en het signaal al brandden. Eddy L. ontkende dat en liet de twee agenten naar de politierechtbank komen om te getuigen. “Het was duidelijk al rood toen hij verder reed. Gelet op de korte passage kan het niet dat het nog witte lichten waren toen hij de eerste slagbomen voorbijreed. Overigens reed samen met hem ook een vrouw met kinderen nog door het rode licht, en zij gaf de feiten meteen toe”, spraken de agenten. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Filiep Lapeire

  Als het licht op rood springt moet je wel nog veilig kunnen stoppen nietwaar, pas na het aangaan van de rode lichten begint de slagboom te bewegen!!!

 • ivan Gabriels

  Vind ook veel te weinig boete.Nu blijkt dat velen rode lichten negeren,direkt boete verdubbelllen.Wie niet luisteren wil,moet het maar voelen is een gezegde,ma ja nimmer van dezen tijd blijkbaar.....

 • Jan Baroen

  Levenslang rijverbod was beter geweest.

 • Dirk Coremans

  wat ik me nog steeds afvraag: waarom zijn daar geen oranje lichten aanwezig ???? Licht spring meteen op rood, met een toegelaten snelheid van 70 of 50 kan je vanop 20 meter afstand niet meer stoppen.....maar je rijd wel door rood.....p.s. zone 30 ( vaste) geld hier blijkbaar ook alleen maar voor de gewone burger blijkbaar.....

 • vangeel guido

  Wat ik niet versta is dat ze er nog niets op uitgevonden hebben dat het niet meer kan.In de stad hebben ze toch van die paaltjes die uit de grond komen is dit geen oplossing of is de minister met zijn visjes bezig???