Vervelen in de herfstvakantie? Niet met deze 68 tips van onze redactie!

Inspiratie voor leuke activiteiten van aan de zee tot in de Kempen

De hele vakantie naar een scherm turen, of toch maar de deur uit? Aan tips alvast geen gebrek!
Joost De Bock De hele vakantie naar een scherm turen, of toch maar de deur uit? Aan tips alvast geen gebrek!
Oei, herfstvakantie... Die staat bij uw kroost zonder twijfel al even groot aangestipt in de agenda. Maar wat te doen wanneer die vakantie z’n naam helemaal waar maakt en ‘grijs’ het woord van elke dag wordt? Wel, laat die afstandsbediening van de televisie toch maar liggen, en lees hieronder even verder!

Antwerpen - Chocoladeworkshop in Chocolate Nation

Zijn de kinderen (en de ouders?) verzot op chocolade? Breng dan eens een bezoekje aan chocolademuseum Chocolate Nation op het Koningin Astridplein. In veertien gethematiseerde ruimtes neemt het museum je 60 tot 90 minuten lang mee in het verhaal van onze Belgische chocolade. Mét een proevertje, natuurlijk! Naast de museumbelevenis kan je in de ateliers van Chocolate Nation ook deelnemen aan een chocoladeworkshop voor kinderen. Meer info vind je op www.chocolatenation.be.

Hier vind je meer tips uit Antwerpen, Mechelen en de Kempen.

Photography Cameron studio / Lie

Gent - Poppentheater Pierke

Pierke van Alijn, wie kent hem niet. Het bekendste poppentheater van Gent is ook deze herfstvakantie van de partij. Gespreid over vijf dagen vinden er voorstellingen plaats in het Huis van Alijn aan de Kraanlei in Gent. Voor 6 euro per persoon word je er 90 minuten ondergedompeld in de wondere wereld van Pierke. Plezier voor de kleine en nostalgie voor de grote kinderen gegarandeerd. Koop vooraf jouw tickets via www.huisvanalijn.be.

Meer tips uit Oost-Vlaanderen? Die vind je hier!

Michiel Devijver

Kortrijk - Ontmoet een échte zeemeermin

Regent het? Ga dan naar het zwembad. In Kortrijk zijn de vijf nieuwe glijbanen van het zwembad Lago Weide precies op tijd af voor de herfstvakantie, nadat de vorige buizen en de toren acht maanden geleden door een zware brand verwoest werden. Maar ook in Lago Brugge valt er wat te beleven. Op dinsdag 29 oktober komt er een echte zeemeermin naar het subtropisch zwemparadijs. Tussen 14 en 15 uur is er een fotomoment en tussen 15 en 16 uur kunnen kinderen samen met zeemeermin Naomi zwemmen in het sportbad. Uitzonderlijk wordt die dag zwemmen met een zeemeerminstaart toegestaan.

Meer tips uit West-Vlaanderen? Die vind je hier!

Tony Van Galen

Genk - Ruimtereis in de Cosmodrome

Slecht weer in Limburg? Waarom dan niet gewoon even op ruimtereis gaan deze herfstvakantie? In de Cosmodrome in Genk kan dat. Regelmatig zijn er 360° shows waar je op een verbluffende wijze in een andere wereld wordt gelanceerd. Deze herfstvakantie kun je bijvoorbeeld ontdekken hoe zo een verblijf in de ruimte precies verloopt als astronaut. Je kan er zelf naar de sterren kijken door de telescopen. Toch liever zelf in de cockpit? Dat kan ook, want vlakbij de Cosmodrome ligt de speelplaneet, een speeltuin op maat van toekomstige astronauten. In de schommels kan je alvast even het gevoel van gewichtloosheid gaat testen.

Meer tips uit Limburg? Die vind je hier!

Mine Dalemans

Overijse - Augmented Reality en Virtual Reality

Weet jij wat het verschil is tussen Augmented Reality en Virtual Reality? Neen? Dan kan je het op woensdag 30 oktober zelf ontdekken in de bibliotheek van Overijse. De ruimte wordt er tot leven gebracht dankzij Augmented Reality, terwijl je coole dingen kan zien door de VR-brillen. De wetenschapsworkshop, die toegankelijk is voor kinderen vanaf 8 jaar oud, begint om 10 uur en duurt een tweetal uurtjes. Meer informatie kan je vinden op bibliotheek@overijse.be.

Meer tips uit Vlaams-Brabant? Die vind je hier!

Peter Vanderveken4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Van Biesen

  Toen ikzelf 6 jaar oud was mocht ik al alleen thuis blijven, en we hadden geen pc of console of internet toen 50 jaar geleden, maar een puzzel maken, een boek lezen, of gewoon uw verbeelding gebruiken, daar kennen ze tegenwoordig niets meer van, ocharme de dutjes...

 • Emi De graeve

  Vervelen mijn kleinkinderen hebben zoveel verplichte opdrachten voor de school, zodat niemand dit "'vakantie" kàn noemen.

 • Peter Buyck

  Beste Paul... dit gaat om schoolkinderen tijdens de schoolvakantie... Die vaak alleen thuis zitten omdat mama, papa zijn gaan werken en wie moet dus gratis kinderopvang leveren... opa en oma.

 • Paul Philippaerts

  Het is heel erg maar veel mensen vervelen zich rot. Is een levensecht probleem voor veel gepensionneerden en ook voor die niet werkenden, vooral de jongeren in die groep, die zelfs nooit gewerkt hebben maar volledig worden onderhouden huur wordt betaald (alhoewel ze dikwijls nog bij hun ouders zitten de ganse dag) onkosten bestaansminimum bovenop. Eenzaam noemen ze dat dan.