Verpleegkundestudenten bezoeken Tieltse zusterstad Brignoles

De verpleegkundestudenten van HBO5 Tielt/Waregem bij het ziekenhuis van Brignoles
RV De verpleegkundestudenten van HBO5 Tielt/Waregem bij het ziekenhuis van Brignoles
Tien studenten en drie leerkrachten van de opleiding verpleegkunde HBO5 Vives Tielt/Waregem hebben er net een driedaagse studiereis op zitten naar de Tieltse zusterstad Brignoles. 

De studenten bezochten er onder meer het ziekenhuis en de verpleegkundeschool. “We werden overal met open armen ontvangen”, zegt docente Inge Bogaert. “De directeur verwelkomde ons, we kregen een rondleiding in de nieuwe spoedafdeling en men toonde ons het nieuwe bad op de materniteit.  De dag nadien mochten we een praktijkles bijwonen in verpleegkundeschool Saint-Raphael. Op de laatste dag hebben we een bezoek gebracht aan Marseille. Het was een bijzonder geslaagde reis en een fantastische ervaring voor onze studenten.”

Ter voorbereiding van de reis organiseerden de studenten een Franse kaas- en wijnavond. Daarnaast kon de studiereis ook op de steun rekenen van de zusterstedenwerking van de stad Tielt.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gregoor Vogels

    Verpleegkundigen te veel? Ik volgde de 3-jarige voltijdse HBO-studie tot gediplomeerd ziekenhuisverpleegkundige en werk thans 14 jaar. Sinds 3 jaar werk ik als verpleegkundige dyalise nefrologie. Ik heb een taak met zeer veel verantwoordelijkheid. Ik doe identiek hetzelfde werk als de bachelor-verpleegkundigen (die wel zo’n € 175 per maand méér verdienen…). Ik durf zelfs te stellen dat onze opleiding destijds niet veel lichter was dan die van een A1 (ik vergelijk met die van vriendinnen).