Verenigingen bekampen elkaar op Huiseplein

ADELARDUS DAAGT TEAMS UIT VOOR NEGEN VOLKSSPELEN OP 15DE VERJAARDAG

Adelardus Huise bestaat 15 jaar en daagt daarom verenigingen en andere teams uit voor een reeks volksspelen. "Het is tijd voor nog eens een echte Vlaamse kermis, waarbij het hele dorp betrokken wordt", vinden initiatiefnemers Rob Willems en Geert Polfliet. Deelnemers moeten negen proeven tot een goed einde brengen.

Huise heeft flink wat verenigingen, maar in het kleine Zingemse dorps hebben ze het niet altijd onder de markt om organisaties op poten te zetten. "Precies daarom hebben wij vijftien jaar geleden besloten om Adelardus op te richten, een vereniging die de andere samenbrengt en zo tot een grotere organisatie met meer mankracht komt", legt Geert Polfliet uit.

"We zijn geen koepelvereniging, maar eerder een soort bindende factor. En door met verschillende verenigen de krachten te bundelen, hebben we wél terug leven in het dorp kunnen brengen", blikt Geert terug.

Bloemzaklopen

Samen met Rob Willems wil hij het dorp nog eens uitdagen. "We organiseren nog eens een echte Vlaamse kermis. Verenigingen, maar ook andere teams kunnen eraan deelnemen. Er zijn negen proeven die op en rond het Huiseplein tot een goed einde te brengen zijn: schietstuiveren, vogelpiek, bloemzaklopen, ringsteken per fiets, balletjes gooien, nagels kloppen, kelner op kloefen, touwtrekken en een vragenspel", kondigt Geert aan.

De Vlaamse kermis vindt plaats op zondag 11 september. Het spelencircuit start om 11 uur en tegen 16 uur is de finale van de touwtrekcompetitie voorzien. Een uur later treedt de Propere Fanfare van de Vieze Gasten op. Aansluitend is de prijsuitreiking voorzien. De bekers gaan naar het winnende en naar het meest originele team.

Inschrijven moet vòòr 8 september en kost 10 euro per team. Meer info op het telefoonnummer 0495/19.27.31 of per mail naar vlomsekermesse@adelardus.be

Geert Polfliet (links) en Rob Willems wagen zich alvast aan een spelletje vogelpik.
Ronny De Coster Geert Polfliet (links) en Rob Willems wagen zich alvast aan een spelletje vogelpik.