Vanaf maandag te raadplegen: nieuwe Bijzondere Nood- en Interventieplannen VLS Jules Servaes

Een sevesobedrijf is een onderneming die gevaarlijke stoffen produceert, behandelt, opslaat of vervoert
Kristof Pieters Een sevesobedrijf is een onderneming die gevaarlijke stoffen produceert, behandelt, opslaat of vervoert

Van 5 november 2018 tot 4 december 2018 organiseert de Cathy Berx, de gouverneur van Antwerpen, een publieksraadpleging over de nieuwe Bijzondere Nood- en Interventieplannen van VLS Jules Servaes (Antwerpse haven). Alle inwoners van Boechout kunnen de ontwerpteksten raadplegen en opmerkingen formuleren.

VLS Jules Servaes is een sevesobedrijf, dat is een onderneming die gevaarlijke stoffen produceert, behandelt, opslaat of vervoert. Een Bijzonder Nood- en Interventieplan (of BNIP) is een document dat de overheid opstelt om zich voor te bereiden op bepaalde noodsituaties. Het plan bevat specifieke informatie die de hulpdiensten en de overheid in staat stelt om snel en doeltreffend te reageren op elk mogelijk gevaar. Een BNIP beschrijft onder meer de mogelijke risico’s, de alarmeringsprocedures en de beschermingsmaatregelen voor de bevolking. Een afspraak maken kan telefonisch op 03/204.03.60 of per e-mail via noodplanning@fdgantwerpen.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.